Kaybedilen bir cihazı uzaktan kilitleme, silme veya cihazın zilini çaldırma


   Bir arkadaşınız veya siz cihazınızı kaybettiyseniz ve cihazda bir Google Hesabı'nda oturum açılmışsa, Android Cihaz Yöneticisi'ni kullanarak uzaktan cihazın zilini çaldırabilir, cihazı kilitleyebilir veya silebilirsiniz. Android Cihaz Yöneticisi cihazla etkileşime geçtiğinde cihaz bir bildirim alır. Ayrıca Android Cihaz Yöneticisi'ni cihazınızın konumunu göstermek için kullanabilirsiniz.

   Android Cihaz Yöneticisi - Android Için Uzaktan Kontrol Uygulaması İNDİR

Önemli: Android Cihaz Yöneticisi, kapatılmış veya kablosuz bağlantısı ya da etkin bir SIM kart üzerinden mobil veri bağlantısı olmayan cihazlar için çalışmaz.


Cihazınızı silmeden önce: Cihazın uzaktan silinmesi, cihazdaki tüm verileri kaldıran bir fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirir. Google Hesabınızda depolanan veriler geri yüklenebilir olsa da, cihazınıza yüklenmiş olan tüm uygulamalar ve bunlarla ilişkili veriler kaldırılır.

1- android.com/devicemanager adresinden Google Hesabınızda oturum açın. Bir arkadaşınızın kayıp cihazına ulaşmasına yardım ediyorsanız Chrome'da bir gizli sekme açmanızı ve arkadaşınızın kendi mobil cihazında kullandığı Google Hesabı'nda oturum açma işlemini bu sekmeden gerçekleştirmesini öneririz.
2- Kaybolan cihazı seçmek üzere cihazın adının yanındaki oku tıklayın. Android Cihaz Yöneticisi o cihazın konumunu gösterecektir.
3- Aşağıdaki seçeneklerden birini seçin. Önce Kilitle ve Sil işlevini etkinleştirmeniz gerekebilir.
Zili çaldır: Sessiz veya titreşim moduna alınmış olsa da cihazınızın zilini 5 dakika boyunca ve en yüksek ses kademesinde çaldırır.
Kilitle: Önceden şifre ayarlamadıysanız cihazınızı bir şifreyle kilitler.
Sil: Tüm verilerinizi kalıcı olarak siler. Android Cihaz Yöneticisi cihazdaki SD kartın içeriğini silemeyebilir. Cihaz silindikten sonra Android Cihaz Yöneticisi artık o cihazda çalışmayacaktır.
4- Bir arkadaşınıza yardım ediyorsanız, işi biten arkadaşınız ekranın üst tarafındaki Oturumu kapat'a dokunarak oturumu kapatabilir. Oturumu kapatmazsa 5 dakika boyunca web sitesinde hiçbir işlem yapılmadığında oturumu otomatik olarak kapatılır.
Başka bir mobil cihazınız varsa veya bir arkadaşınızın cihazını kullanıyorsanız kaybettiğiniz cihazın zilini uzaktan çaldırmak, cihazı uzaktan kilitlemek veya silmek için Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını kullanabilirsiniz. Kullanmayı düşündüğünüz cihazda Android Cihaz Yöneticisi uygulaması yüklü olmalıdır.

Cihazınızı silmeden önce: Cihazın uzaktan silinmesi, cihazdaki tüm verileri kaldıran bir fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirir. Google Hesabınızda depolanan veriler geri yüklenebilir olsa da, cihazınıza yüklenmiş olan tüm uygulamalar ve bunlarla ilişkili veriler kaldırılır.

1- Cihazda Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını açın.
2- Google Hesabınızda oturum açın veya bir arkadaşınıza yardım ediyorsanız önce ekranın üst tarafındaki Cihaz Yöneticisi'ne, ardından Misafir'e dokunarak arkadaşınızın kendi mobil cihazında kullandığı Google Hesabında oturum açmasını sağlayın.
3- Kaybolan cihazı seçmek üzere cihazın adının yanındaki oku tıklayın. Android Cihaz Yöneticisi o cihazın konumunu gösterecektir.
4- Aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin. Önce Kilitle ve Sil işlevini etkinleştirmeniz gerekebilir.
Zili çaldır: Sessize veya titreşime ayarlı dahi olsa cihazınızın zilini 5 dakika boyunca en yüksek ses seviyesinde çaldırır.
Kilitle: Önceden şifre ayarlamadıysanız cihazınızı bir şifreyle kilitler.
Sil: Cihazdaki tüm verileri kalıcı olarak siler. Android Cihaz Yöneticisi cihazdaki SD kartın içeriğini silemeyebilir. Cihaz silindikten sonra Android Cihaz Yöneticisi artık o cihazda çalışmayacaktır.
5- Bir arkadaşınıza yardım ediyorsanız, işi biten arkadaşınız ekranın üst tarafındaki Oturumu kapat'a dokunarak oturumu kapatabilir. Oturumu kapatmazsa 5 dakika boyunca hiçbir işlem yapılmayan oturum, otomatik olarak kapatılır.

Kaybettiğiniz cihazın kilit ekranına bir telefon numarası ekleme

   Bir cihazı kaybettiyseniz Android Cihaz Yöneticisi'ni kullanarak cihazınızı bulan kişinin doğrudan kilit ekranındaki farklı bir numaradan sizi aramasını sağlayabilirsiniz.

1- android.com/devicemanager adresinden Google Hesabınızda oturum açın.
2- Birden fazla cihazınız varsa kaybedilen cihazı seçmek için ilgili cihazın adının yanındaki oku kullanın.
3- Kilitle'yi seçin.
4- "Telefon numarası (isteğe bağlı)" alanında, size ulaşılabilecek bir telefon numarası yazın.
5- Kilitle'yi seçin. Girdiğiniz numaranın aranması için telefonun kilit ekranında bir düğme görüntülenir. Böylece, telefonunuzu bulan kişi cihazdan bu numarayı arayabilir.

Telefon numarasını kaldırmak için yukarıdaki adımları izlemeniz ve telefon numarası alanındaki numarayı silmeniz yeterlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim