Sahi Kimim Ben?



      Yazılmayı bekleyen birkaç cümle varmış meğer. Biraz duygu ve samimiyet. Bugün günlerden ne bilmiyorum. Ya da ayın kaçı? Bildiğim birşey var ki oda Eylül. Zaman kısıtlı ve nankör. İddiaya göre de herşeyin ilacıymış.

      Göz altlarım siyaha çalıyor. Gecenin her dakikası aklımda. Uykum yarıya düştü. Ya da yok artık uykum. Sahi nerde hani uyku? Sol taraftan bir rüzgar esiyor yüreğime doğru. Soğuk değil belki ama ben çok üşüyorum.


      Öyle derin nefesler alıyorum ki, omurgalarımın yerine dizilişi gitmiyor aklımdan. Gidemiyorum içine hapsolduğum şu dünyadan. Deniyorum ama zaman var diyorlar. Sahi nerden biliyorlar. Zaman var, hep vardı, yine olacak ama olacak mı herşey eskisi gibi. Yok! Bak bunu bilmiyorlar. Sanıyorlar ki herşey düzelecek. Daha da karışacak, yar bildiğin yara olacak. Dost bildiğin kara olacak. Güneş hep doğudan doğacak belki ama bir daha bize doğmayacak. Aynı olmayacak...

      Önce sevdikleriniz gidecek, sonra aileniz yok olacak, etrafınızda sevdiğiniz ne varsa zamanla kaybolacak. O yüzden zaman şifalı bir ilaç falan değil. Zaman nankör bir zehir yalnızca. Büyük bir mutluluk ile aldığın şarabın sonunu görmek gibi. Elbet bir gün buluşacağız diyen Zeki Müren'in umudumu dahi alıp bırakıp gitmesi gibi. Sonu gelmez sandığım bir şarkının çabucak bitmesi gibi. Hayat gerçeği elbet öğretecek.

      Sensiz nefes dahi alamam diyen insanların sensiz de yaşadığını öğrendiğinde anlıyorsun bu alçak oyunu. Yaşama tutunduğun adamda tutunacak dal kalmadığında anlıyorsun. Sevgisinden seni hep mahrum eden biri girince hayatına bunu çok iyi anlıyorsun.

      Ya belkide biliyorsun. Ama güzel sonuçta, oyun sürsün istiyorsun. Az daha yaşayım, zaten bir gün ölüp gideceğim diyorsun. Az daha seveyim,  ileride acısını çekerim diyorsun. Ellerini bırakamadıģın, bir bakmışsın el olmuş. Öyle bir hayat işte, kendi rolünü bulamazsan benim gibi savrulup gidiyorsun.

      Sahi  sen bu hayatın neresindesin? Ya da var mısın? Yaşıyor musun? Birileri sahip çıkıyor mu benliğine? Ya da yok mu kimseye ihtiyacın? Biliyor musun gerçek seni? Neler yapabileceğinin farkında mısın? Sahi kimsin sen?

Saygılar, sevgiler efendim...

Buraya bir şarkı bıraktım. Tarz olarak bana çok ters ama çok iyi anlatıyor sanki beni. Kim olduğuna ve ne tarz söylediğıne bakmadan dinleyin...


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim