Zengin Olmanın Yolları

İnsanız ve yaşamdan beklentilerimiz, arzularımız var. Maslow hiyerarşisine göre, her insanın kendini gerçekleştirme isteği vardır. Ancak bu istek, temel ihtiyaçlardan sonra gelir. Nedir bu temel ihtiyaçlar? Barınma, beslenme, aile kurma, ait olma gibi ihtiyaçlarımızı; temel ihtiyaçlar olarak niteleyebiliriz. Temel ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra, bir şey kalır geriye... Kendimizi gerçekleştirmek. Kendimizi gerçekleştirmek için, genelde Lidyalıların bulduğu bir şeye ihtiyaç duyarız: Para. Birçok kişi parayı ne için istediğini bilmese de, durumun farkında olanlar; zengin olmanın yollarını aramaya ve buldukları akla yatkın çözümleri uygulamaya geçerler. Ben de bu yazımda, zengin olmanın yollarını, bildiğim-okuduğum kadarıyla anlatmaya çalışacağım.


Kısa Yoldan Zengin Olma Yolları

Birçok kişi, aslında yanlış bir yöntem olan; kısa yoldan zengin olma yollarına meraklıdır. Arama sonuçlarından gelen ziyaretçiler; eminim, aslında kısa yoldan zenginlik hayalinde olanlar olacaklar. Fakat üzülerek söylüyorum: Böyle bir yöntem, yol, yordam yok. Kısa yoldan zengin olmak istiyorsanız, ya talihinize güvenecek ve loto oynayarak zengin olmaya yöneleceğiz ya da tanımadığımız amcamızdan kalacak mirası bekleyeceğiz. Aksi halde kısa yoldan zengin olmak için, birçok "karanlık" yöntemle cebelleşmek gerekir ki; bu benim tavsiye edeceğim bir şey değil. =)

Bunların dışında, zengin bir eş bulmak gibi alternatif metotları da kısa yoldan zengin olma yolları arasında düşünebilirsiniz.
Devamı »

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim