Aşırı Değişken Ruh Halim


      Merhaba mavi kelebekler.  Sabah sabah ne istiyor bu deli diyeceksiniz muhtemelen. Kesinlikle katılıyorum. Bugün size aşırı değişken ruh haliyle ün salmış, mavi renkli deli türünden bahsetmek istiyorum. Bu tür genellikle İstanbul çevrelerinde görülmüş fakat kökeni Karadenizdir. Tehlikeli olmasına rağmen, sevecen ve uysal bir yanı da yok değil hani. Ayrıca nesilleri tükenmek üzere olup, kayıtlara göre yalnızca bir tane kalmıştır.


   Neyse hadi bu türü daha yakından tanıyalım.

      Bazen bir bakılır etrafına mutluluk saçar. Herşey güllük gülistanlık, ama bir haber almaya görsün, bir ses duymasın hemen bozulur morali. Ve eskisi gibi içine de atamaz. E yer kalmadıki. Çevresindeki insanlar onu hep mutsuz olduğu için yargılar ve hayatın güzel olduğundan bahseder. O da biliyor.



      Bak kırılıyor, üzülüyor, ağlıyor, yaralanıyor.  Tamam deli olabilir ama o da insan ve onun da duyguları var. Kimse bunu anlayabiliyor mu? Belki evet, belki de hayır.

     Ooo bu canlı oldukça sosyal. Olmayadabilir. Ama Hakan Gerçek'ı çok seviyor. Van Gogh'u birçok kez izledi. Ve Cemal Süreya derlemelerini ve şiir seslendirmelerini sürekli dinliyor. 2 Ekimde daha sıcacık Çevre Tiyatrosunda bir oyun daha oynandı ve Deli onu izledi. Gerçekten oldukça güzeldi.

      Türünün tek örneği olan mavi deliyi bu yazımda tanıtmak istedim. Çok mutlu iken dakikalar sonra kahreden bir mutsuzluk hayatına çöküyor. Sahip çıkalım deliye, sokaklarda yatıyor. Hehehehe. Çok abarttım.
Haydi kendine iyi bak mavi kelebek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim