Gittim: 3. Üsküdar Sahaf Festivali



      Selam mavi kelebekler. Üsküdar Belediyesi çok güzel bir etkinliğe 3. Kez ev sahipliği yapıyor. 3. Üsküdar Sahaf Festivali başlayalı aslında birkaç gün olmuştu. Fakat dün gitmek nasip oldu. Ve oldukça güzeldi.



      İstanbul'un her köşesinden onlarca Sahaf gelmiş ve kitaplarını bizler için satışa sunmuş. Hem eğlenceli, hem de buram buram kitap kokulu bir etkinlik. Güzel ve serin bir vapur yolculuğu sonrasında ve yağan yağmuru da unutmayalım, ilk adımımı atmam ile tüm yorgunluğum geçiverdi.



      İlerledikçe ufkum açıldı resmen. Bir sürü Sahaf ile tanışıp sohbet ettim. Hatta blogumu bilen birini bile buldum. Oturup kitaplar eşliğinde çay içtik.  55 yaşlarında top sakallı, entel bir adam. Aslında bir liste yapsam daha güzel olacağını, çabucak işimi halledeceğimi söyledi. Belki de haklıdır.


      Peki bu güzel etkinlikten ben neler mi aldım?
Anladım ki Nazım Hikmet, Cemal Süreya ve Turgut Uyar için gitmişim.  Üç şairimizin bir sürü kitabını aldım. Nazım Hikmet'in yakın bir arkadaşının kaleminden yaşamının anlatıldığı bir kitap aldım. Ciddi bir Varlık dergisi okuruyum, derginin ilk sayısını aldım. 6 tane kitap ayracı, 4 tane kartpostal ki bunlar Adile Naşit, Münir Özkul, Kemal Sunal ve Hababam Sınıfı ile ilgili. Babam için 4 tane plak aldım, Cemal Süreya'nın el yazısı ile yazdığı bir şiiri parşomen halinde aldım.  Bir de eski bir kalem aldım.  


      İstanbul'da yaşayan herkesin gitmesini tavsiye ederim. Ve Bilge Sahafı bulup sohbet etmesini. Hiç eve gitmek gelmedi içimden. Üsküdar'daki kalkar kalkmaz Taksime kurulacakmış diye duydum. O tarihlerde İstanbul'da değilim ama gitmeyi isterdim. 

      Bu güzel etkinlik için Üsküdar Belediyesine teşekkür etmeyi borç bildim. Aldığım kitapları da okumaya başladım. Dün gece birini bitirdim bile. Blogumun birinci yılı bitince bir iki çılgınlık yapabilirim diye düşünüyorum. Bakalım nasip. 
Dışarıda insanı yormayan güzel bir hava var, hafif serin. Mutlu günler...💙

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim