Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? 

Özellikle kadınların kendilerinde en fazla özen gösterdikleri noktaların başında saçlarının geldiğini kendimizden biliyoruz. Her kadın güçlü, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak ister. Ancak dış etkenler ya da yapılan yanlışlıklar sonrasında saçlar oldukça kötü bir görüntüye ulaşabilir. Kadınlar da saçlarının tekrardan eski haline gelmesi adına kuaförlere gider ve ciddi oranlarda ücretler ödeyerek saçlarına bakım yaptırırlar. Hâlbuki evde saç bakımını yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Doğal saç maskeleri ile çok kısa sürelerde saçlarda istenilen güzel görüntüye erişmiş olunacaktır. 

 Evde Saç Bakım Maskeleri 

Kolay Yumurtalı Saç Maskesi 

Genel olarak evde saç bakımı nasıl yapılır denildiğinde akla ilk gelen doğal malzemelerden bir tanesi yumurtadır. Protein bakımından ciddi anlamda zengin olan yumurta hem cansız hem de farklı sebeplerden ötürü yıpranmış olan saçlar için ihtiyaç duyulan şeyleri içerisinde barındırmaktadır. Saçın boyutuna göre 1 yumurtanın iyice köpürünceye kadar çırpılmasından sonra saçların köklerinden uçlarına kadar masajla sürülmesinden sonra 20-25 dakika beklemek yeterli olacaktır. Yumurta maskesi yapılırken saçın kuru değil fazla suyu havludan alınacağı şekilde ıslak olması ise dikkat edilmesi gereken en önemli detaydır. 

Doğal Ballı Saç Maskesi 

Saçlarının çok kuru ya da sert olmasından şikayet eden kadınlar ise evde saç bakımı için baldan yararlanabilirler. 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı zeytinyağının iyice karıştırılmasından sonra saç ve saç derisine sürülür. Ardından ise bir saat beklendikten sonra saçlar yıkanır. 

Badem Yağıyla Saç Bakımı 

Herkesin bildiği badem yağı, saçlar için önemli bir doğal yağdır. Badem yağının saça uygulamasında birçok kişi hata yapmaktadır. Badem yağı saça uygulanırken düşünülenin aksine soğuk olarak değil, ocakta kısık ateşte 40 saniye kadar ısıtıldıktan sonra saça uygulanmalıdır. Ancak sıcak badem yağı uygulaması yapılacak kadar vakit bulunmuyorsa, yalnızca saç uçlarına bir miktar badem yağı sürülebilir. Bir süre bekledikten sonra saçların kırılması engellenecek şekilde yıkama işlemi yapılabilecektir. Böylece saçlar her zaman istenildiği gibi güzel bir görüntüye sahip olacaktır. 

Not: Maskeler saçlara uygulandıktan sonra beklerken saçları havlu veya bone yardımıyla sarmak daha iyi olacaktır. Maskenin etkisini arttırmış oluyoruz. 


 Yazar: http://www.evdesacbakimi.net/


Sıra sizde; sizler saç bakımı için neler yapıyorsunuz? Kendinize ait yöntemleriniz varsa bizimle de paylaşın. Herkes kendisine uyanı uygulasın. Sevgiyle...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim