Mavi'den Dörtleme: Unutulmaz Türküler

unutulmaz türküler, türküler, neşet ertaş, muharrem ertaş, aşık mahzuni, ali asker

       Ah yalan dünya der sonrasında oturur saatlerce bunun üzerine düşünürüm. Türkülerdir insanı derin düşünmeye iten yegane hayat parçaları. Beni de ben yapan, kendimi bulmama yardım eden bir sürü üstat varken nasıl olurda dinlemem. Bu gece dinleye dinleye nerelere gelmişim dediğim bir gece. Yine kendimi türkülerde buldum. Ve bu güzel günü türküler ile bitireyim dedim.

        Bazen dağı taşı anlatan, bazen unutulmaz aşklara sürükleyen, ilahi yönlerimizi kabartan ve hatta bizi ağlatmayı görev edinmişçesine güzel üstatlardan çıkan sanattır türküler. Hayatınız türkü tadında olsun der ve 4 güzel türküyü sizlerle bir an evvel buluşturmak isterim. İyi dinlemeler.

MUHARREM ERTAŞ: AVŞAR ELLERİ 

      Dedim önce oğlu sevgili Neşet ERTAŞ'ın usta diye seslendiği mükemmel bir adamla başlayım. O kadar samimi ve bizdenler ki, kendim oluyorum ister istemez dinlerken. En sevdiğim türküsü ile sizi baş başa bırakayım. İyi dinlemeler. 



NEŞET ERTAŞ: CAHİLDİM DÜNYANIN RENGİNE KANDIM

     Oğlunu es geçmemek lazım bence. Ölünce babamın ayak ucuna gömün beni deyip dururmuş Neşet baba. Evet öyle de oldu. 2012 yılında vefatının ardından tam da babasının  ayak ucuna gömdüler onu. Harika şeylere imza atmış ve yüreğime dokunan sayılı isimlerden oldu. Hayatımda onun türküye girmesini beklediğim kadar anlamlı hiçbir şeyi beklemedim. Çok fazla söze gerek yok haydi dinleyelim. 





AŞIK MAHZUNİ ŞERİF: İŞTE GİDİYORUM ÇEŞMİ SİYAHIM


      Yıllar geçiyor gelmiyor yerlerine daha iyileri. Hiç kimse bu derin boşluğu dolduramıyor. Harika bir insandı Aşık Mahzuni. Doğumundan ölümüne kadar gönüllere taht kuran türküler var etmiş, gönlümüzün orta yerine de tahtını kuruvermiş. Öldüğü dönemde Almanya'daymış. Han sarhoş, hancı sarhoş demiş ve uzun süre hafızalardan silinmeyen eserler dünyaya gelmiş. İyi dinlemeler diliyorum. Bu arada dünyanın en iyi 3 halk ozanı arasında gösterilmiştir.



ALİ ASKER: ŞU METRİSİN ÖNÜ

      Uzun yıllar dinlediğim için bolca tepki topladığım yüreğinin güzelliğinden yine de şüphe edemediğim kişidir Ali abimiz. 12 Eylül olayları sonrası sürgün hayatı yaşamış ülkesine geldiği ilk konserde tutuklanmıştı sevgili Ali ASKER. Bazen gözleri kapamalı ve sadece dinlemeli olanları. Muhteşem eserler ortaya çıkardı, "bir tek seni sevdim gerisi yalan" dedi Ali abimiz. Dinleyelim lütfen.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim