30 Günde Sitemin Ziyaretçi Sayısını Nasıl Artırırım?

sitemin-ziyaretçi-sayısını-nasıl-artırırım

Belki de hiç bir ön çalışma yapmadan, teknik detayları düşünmeden ilk yazınızı yayına aldınız. 1,2,3… yazılarınızı sıralarken yazılarınızı okuyan kimsenin olmaması sizi düşündürmeye başladı.

Ve zihninizde beliren önemli soru:

Bu yazdıklarımı kim okuyacak? Sitemin ziyaretçi sayısını nasıl artırırım?

Herkes verdiği emeğin karşılığını bir şekilde görmek ister. Bu blog yazdığınız zaman da böyledir. Tek düşünceniz blog yazarak para kazanmak olmayabilir. Yazdıklarınızdan birilerinin faydalandığını görmek ve insanların sizi takip ettiğini bilmek de harcanan bu emeğin ödülü olabilir..

Eminim siz de bu düşüncedesinizdir. Kim saatlerini harcayarak yazdığı yazıların birileri tarafından okunmasını dert edinmemiştir ki?

Blogunu açtınız, öncelikle cesaretiniz için tebrikler. Şimdi kişilerin sitemizi ziyaret etmesini sağlamalıyız. Bir başka deyişle hite ihtiyacımız var..

2010 yılından beri blog yazarlığı yapan birisi olarak başlıkta belirttiğim soruyu kendime defalarca sordum. Öğrendiğim cevapları gerçekçi adımlarla hayal dünyasına sizi sokmadan sizlerle paylaşmak istedim.

Aşağıda bahsedeceğim organik hit arttırma yöntemleri ile sitenizi bir adım öteye taşıyabileceksiniz. İşte site hit arttırma yöntemleri…

1 – Sosyal medyada birden fazla kez paylaşım yapın…

Sosyal medyanın gücünü çeşitli blog yazılarında okuyup kendiniz de tecrübe etmişsinizdir. Yalnız burada eksik olan şey bir kere paylaş, unut gitsin mantığı.

Belki 1000+ kelimeden oluşan bir makale yazdınız. Bunun özeti bile facebook ya da twitter üzerinden paylaşılacak gibi olmayabilir. Üstelik paylaştığınız anda takipçileriniz bu paylaşımı kaçırmış olabilir.

Bu yüzden yazınızı birden fazla kez sosyal medyada paylaşmak tıklanma oranınızı artıracaktır.

Durun bir dakika! Tabii ki aynı paylaşımı çok kere yapmaktan bahsetmiyorum. İfadenizi, açıklamanızı değiştrerek paylaşım yapmanız gerekir. Diğer türlü okuyucularınızda spam damgası yemeniz muhtemeldir.

sosyal-medya-paylasim

2 – Misafir yazar olun

Backlink almanın en etkili yolu misafir yazar olarak diğer sitelerde orjinal yazınızı yayınlamak. Misafir olduğunuz sitede  yeni ve hedef kitleye kendinizi göstereceğiniz gibi o siteden backlink alarak da otorite değerinizi artırabilirsiniz.

Peki hangi bloglar misafir yazar kabul ediyor ?

Sizler için önceki yazılarımda kaliteli ve otoriter 10+ blogu listelemiştim. Buradaki listeyi kontrol edebilirsiniz. Bunun yanında google da “misafir yazar” ya da “konuk yazar” şeklinde arama yaparak da bu sistemi uygulayan siteleri bulabilirsiniz.

Siteyi bulduk da hangi site bizim için uygun?

Burada önemli olan bir kaç kriter var. Bunlardan birisi de hedef kitle. Yani moda blogu olup da gidip teknoloji blogunda yazı yayınlamak değil amacımız. Blogumuzun kategorisinde ün yapmış popüler blogları bulup onlar için yazınızı göndermelisiniz.

İkinci olarak da yazınızı göndereceğiniz sitenin iyi bir okuyucu kitlesine sahip olması ve site metrik değerlerinin en az optimum değerlerde olması gerekliliğidir.

Günlük ziyaretçi sayısı 50 olan bir site için yazmak istemezsiniz değil mi?

3 – Forumları kullanın

Blog ziyaretçi sayısını artırmada sizi bekleyen en zorlu yol doğru hedef kitleyi bulabilmektir. Bu zorluğu yenmede de hazır hedef kitleyi bünyesinde barındıran forumlar bizlere çok yardımcı olmaktadır.

Peki doğru forum sitesi nasıl bulunur?

Çok basit bir google araması ile ilgili kategorideki forum sitelerine ulaşabilirsiniz. Örneğin:

  • sağlık “forum”
  • diyet “forum”

forum-siteleri

Şimdi yapmanız gereken sorulan sorulara doğru yanıtlar vererek kendiniz göz önünde tutmanız. Tabi her soruya link vererek yanıt vermeyin. Konu içerisinde açıklamaya çalışın. Ara ara sitenize link verin. İnsanlar sizin tamamen link verme amacıyla forumda gezindiğinizi düşünmesin.

Hakkında bilgilerinde site isminizi yazmanız ve kısa bilgi vermenizi şiddetle tavsiye ederim.

4 – Yazınızı ilaveten yayınlayacağınız platformları kullanın

Blog trafiğinize etki edecek bir diğer yöntem de yazınızı diğer platformlarda tekrar yayınlama yöntemi. Bu tür siteler yazınızın bir farklı versiyonunu yayınlamanıza imkan veriyor. Böylece hem link almış hem de yazınızı farklı kitlelerin beğenisine sunma imkanınız oluyor.

Peki hangi siteler bunlar?

Listenin ilk sırasına Linkedin Pulse ve Medium sitelerini yazabiliriz.

Linkedin sitesini eminim duymuşsunuzdur. Bu servis 2014 yılından beri de yazı yayınlamanıza imkan veriyor.

Medium ise ülkemizde biraz daha sesini duyurma konusunda geri kalmış ama dünya çapında sıklıkla kullanılan etkili makalelerin yayınlandığı harika bir platform.

Eğer üyeliğiniz yoksa hemen bu sitelere giriş yapıp profilinizi oluşturduktan sonra yazınızı yayına alabilirsiniz. Sizlere tavsiyem yazınızın farklı bir halini bu sitelerde yayınlamanız. Çünkü amacımız mevcut yazılarımıza link alabilmek.

Spam içeriğe düşmeden etkili yazı başlığı ile kullanıcıları sitenize çekebilecek bir yazı hazırlamanız faydalı olacaktır.

Örneğin medium sitesinde yayınladığım yazım için buraya tıklayabilirsiniz.

Türkçe bir dizin yok mu derseniz de sizlere yazarkafe yi öneririm. Yazınızın bir bölümünden vereceğiniz özet bilgisi site üzerinde yayınlanıyor. Editörler tarafından incelenen yazınız iz bırakacak bir yazıysa anaysayfada geniş bir şekilde gösterime sunulabiliyor.

5 – Anahtar kelime analizi

Sosyal medya ve direkt link üzerinden fazlasıyla trafik alabilirsiniz ama SEO hala üzerinde düşünmeniz gereken bir konu.

Eğer kalıcı bir trafik hedefliyorsanız doğru anahtar kelimeyle google da yükselebilmeyi başarmanız gerekir.

Long tail keywords türkçe karşılığı olarak uzun kuyruklu anahtar kelimeler

Bu kavramı eminim duydunuz. Örnekle bir daha açıklamak gerekirse yazı yazacağınız zaman ayakkabı modelleri kelime grubu değil de daha da özelleştirerek yazlık bayan ayakkabı modelleri kelime grubunu hedeflemek gibi…

Bu size ne sağlayacak?

1-2 kelimeden oluşan anahtar kelimeler için zaten güçlü siteler mevcut. Onlarla yarışmanız çok zor. Tıklanma ihtimali düşük olması kaçınılmaz durum için de emek sarf etmeye gerek yok.

İlaveten içeriği daha da özelleştirerek kullanıcı odaklı bir makale hazırlamak da etkili sonuçlar verecek. Neden mi? Örneğin yazlık bayan ayakkabı modelleri diye arama yapıp sitenize ulaşan bir kişi direk hedefin merkezindeki kişiler olacak değil mi? Bu da ziyaretçinin sitenizde vakit geçirmesini ve hemen terk etmemesini sağlayacak. Ziyaretçiden alacağınız bu etkileşimin değeri google gözünde paha biçilmez!

Uzun kuyruklu anahtar kelimede yükselmeniz zamanla daha az kelimeli arama sorguları için de öne çıkmanızı sağlayacak. Yani önce kar topunu oluşturmayı planlıyoruz. Devamı top hareket ettikçe büyüyerek gelecek…

Bunun için hangi programı kullanmalıyım ?

İlk akla gelen ve sıklıkla kullanılan servis google adwords. Burada anahtar kelime araştırmanızı yaparak düşük rekabete sahip kelimeleri bulabilirsiniz.

Bunun yanında ahrefs, semrush gibi servisler de ücretsiz sürümlerinde bir yere kadar kelime analizi yapmanıza imkan veriyor.

Bu konuda desteğe ihtiyacınız varsa kullandığım ücretli yazılım ile size yol gösterebilirim. Bunun için iletişim bölümünden bana yazabilirsiniz.

6 – Kaynak niteliğinde yazılar hazırlayın

Blog yazısı kaç kelimeden oluşmalı? Klasik sıklıkla sorulan bir soru…

Bunun bir miktarını vermek doğru olmaz fakat mümkünse 1000+ kelimenin üzerine çıkmak önemli.

Yukarıda kullanıcı odaklı makale olmasından bahsettim. Google sonuçta bir algoritma üzerinden çalışıyor. Sitenizi yukarıya çıkarması için de okuyucuların referansını alacak. Bu da sosyal medya trafiği ve okuyucunun yazıda geçirdiği zamanla orantılı bir durum.

Takdir edersiniz ki 200-300 kelimelik bir makale göz ucuyla hemen 1 dakika bile olmadan okunabilir. Hele bir de her ziyaretçi aslında konunun farklı bir yerini arıyor ve siz bundan bahsetmediyseniz direkt siteyi terk edebilir.

Bu yüzdendir ki okuyucuyu sıkmadan derin bir makale hazırlamak oldukça önemli.

Şimdi soruyu değiştirirsek 200-300 kelimelik 10 makale mi yoksa 1000+ kelimelik 3 makale mi?

Elbette cevabım 1000+ kelimelik 3 makale olacaktır. Zaman elbette önemli. Gönül isterki 10 makale yazın ama tercih edecekseniz ikincisini tercih etmenizi öneririm.

Miktardan çok kaliteye önem verin…

7 – Sitenize yönlenen linklere dikkat!

Bundan 2 yıl önceisne kadar  backlink miktarınız ne kadar çoksa sıralamanız da bir o kadar iyi olur anlayışı yaygındı. Fakat artık kaliteli backlink kavramı ön planda. Yani ne kadar çok link alırsanız alın eğer bunlar ilgili ve kaliteli sayfalardan değilse size yansıması iyi olmayacak.

Aksine kötü bile etkilenebilirsiniz…

Belki sitenizin ilk yıllarında ilk heyecanla kalitesine bakmadan sağdan soldan link aldınız. Ya da size zarar vermek isteyen birileri uygunsuz içerik barındıran sitelere sizin linkinizi ekledi.

Böyle bir durumda sizin verimli çalışmanızı frenler. Arama sonuçlarında sürekli geriye düşersiniz. Bunun için size tavsiyem sitenize linkler nereden geliyor öğrenin. Bunun için backlink analizi sayfamı kontrol edebilirsiniz.

8 – Rakipleriniz ne yapıyor?

Birilerinin ziyaretçi trafiğini alacaksınız ki kendi ziyaretçi sayınız artsın, değil mi? Az çok aylık google arama adetleri aynı. Pastadan başkalarının payını alarak kendi payınızı artırabilirsiniz.

O zaman rakibiniz kim ve hangi kelimeyle hit alıyor onu öğrenip ona göre davranmak en mantıklısı.

Peki hiti inceledik, kelimeleri bulduk. Bu site nereden besleniyor anladık. Şimdi ne yapacağız?

Yapacağınız şey o makaleden daha iyisini hazırlayıp yayınlamak. [övgüyü hak eden blog yazıları örnekleri ]İkinci olarak da o yazıya alınan linkleri bulup site sahiplerini sizin daha iyisini hazırladığınızdan haberdar etmek…

Son Sözler

Birebir olarak sitemde organik hit artırma için kullandığım yöntemler bunlar. Toparlamak gerekirse:

  • Doğru anahtar kelimeyi buluyoruz.
  • Seo ve kullanıcı odaklı uzun soluklu bir yazı hazırlıyoruz
  • Yazımızı forumlar, sosyal medya ve mail aboneliği aracılığıyla doğru kişilere ulaştırıyoruz.
  • Misafir yazar, forumlar ve bazı içerik dizinlerinde yazımızı yeniden düzenleyip yayınlıyoruz.
  • Farklı ifadelerle yazımızı ikinci, üçüncü kez paylaşmayı sürdürüyoruz.

Sitemin ziyaretçi sayısını nasıl artırırım sorunuzun cevapları bunlar. Emin olun ilk etapta bu şekilde 4-5 makale çalışması yapsanız gözle görülür farkı kısa süre içerisinde alabilirsiniz.

Söz sizde! Siz hangi çalışmanın daha etkili olduğunu düşünüyorsunuz? Uygulayıp etkisini gördüğünüz bir çalışma var mı?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim