Öğretmen ve Öğrenciler için Ders Uygulamaları

Eğitim ile uğraşanların dersler için uygulamalar yaparak daha kalıcı bilgiler olmasını sağlayacağını düşündüğüm uygulamalardan bahsetmek istedim. Dersleri oyunlaştırarak daha kolay öğrenebilir hale getirme, quiz, infografik oluşturma, ekran kaydı alma, yönergeler oluşturma, depolama ve değerlendirme amaçlı kullanacağınız bu uygulamalar aşağıda genel açıklaması ile verilmiştir.
Kahoot öğrencilerinize kolaylıkla quizler, anketler hazırlayabileceğiniz soru-cevap uygulamasıdır. Öğretmen kahoot.com sitesine girip quizini oluşturduktan sonra, öğrenciler cihazlarından kahoot.it adresine bağlanıp verilen quiz koduyla erişimi sağlar. Kahoot’u sadece çoktan seçmeli ve doğru/yanlış sorularında kullanabilmeniz bir kısıtlılık gibi görünse de sorularınıza resim, hatta video bile ekleyebilir; cevaplama süresini sınırlayabilirsiniz. Hazırlanan quizi öğrencilerinize uygulamanız için ise sadece uygulanacak quizi seçerek start a basmanız ve ekrandaki kodu öğrencilere söylemeniz yeterli olacaktır.
Hemen her sınıfta bulunan panoların yerine iyi bir alternatif olan dijital panomuz Padlet, öğrencilere eş zamanlı ve ortak çalışma imkânı sunar. Öğretmen bir pano oluşturur, bu panoya bir konu belirler ve öğrenciler ister sınıfta, ister evde bu panoya erişerek (vereceğiniz link ile) ortak bir ürün ortaya koyar. Bu panodaki stickerlara video, yazı ve link ekleyebilirler.
Çoktan seçmeli, doğru/yanlış ve kısa cevaplı sorular hazırlayabileceğiniz bir quiz uygulaması! Öğrenci, öğretmenin verdiği quiz kodu ile erişimini sağlar ve süre sınırı olmadan quizi bireysel olarak kendi cihazında tamamlar. Öğretmen eş zamanlı olarak, hangi öğrencinin kaçıncı soruda olduğunu, o ana kadar kaç doğru ve yanlış yaptığını ve sorulara verdiği yanıtları görebilir.

Zondle

Öğrenciler için oyun tabanlı öğrenme imkânı sunan bir uygulamadır. Öğretmen sınıfını oluşturup, öğrencileri sınıflara ekler ve onlara atanan giriş bilgileri ile öğrenciler sisteme erişir. Öğretmenin onlara atadığı görevleri oyun oynayarak yerine getirirler!
Bu uygulama ile öğrenciler programlama temelini görsel desteği ile öğrenirken, hikâyeler, oyunlar, çizgi filmler yapıp bunları paylaşabilirler.
Sınıfınızı teknoloji ile yönetmeniz için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Kendi sanal sınıfınızı oluşturup, öğrencilerini ekleyerek onlara olumlu veya geliştirilmesi gereken davranış puanı verebilirsiniz. Verilen bu davranışlar için farklı ses efektleri mevcuttur. Verilen bu davranışları öğrenciler ile paylaşarak öğrencilerin daha istekli olmasını; veliler ile paylaşarak (vereceğiniz giriş kodu ile) davranışlara istedikleri zaman erişmelerini sağlayabilirsiniz.
İnteraktif resimler oluşturarak, görselleriniz üzerinde etiketleme yapmanızı sağlayan uygulamadır. Temelde sosyal paylaşım sitelerindeki kişi etiketlemeye benzer. Görsellerinize yazı, resim, müzik, video, ses dosyası, web sitesi linki ekleyerek interaktif ve daha ilgi çekici hâle getirebilirsiniz. Farklı renklerde oluşturulabilen etiketleme noktalarına gelindiğinde bilgilere erişilir.
Eğlenceli ve hareketli sunular yapmanızı sağlar. Animasyon ve sunumun birleştiği bir uygulamadır. Ders sunumu için kullanabileceğiniz gibi, ders/proje yönergesi verme amacıyla da kullanabilirsiniz.
Ekran kaydı alarak videolar oluşturmanızı sağlayan araçtır. Web tarayıcı üzerinden video doküman oluşturmanızı sağlar. Ücretsiz sürümünde video kaydı 15 dk ile sınırlandırılmış. Hazırlamış olduğunuz videoyu 3 farklı şekilde saklayabilirsiniz: Videoyu Screencast-O-Matic sunucularında saklayabilir, direkt olarak YouTube HD‘ye yükleyebilir veya bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.
Hazır şablonları kullanarak albüm, sosyal medya, sunum, poster, davetiye, Facebook kapağı, blok grafik, kartvizit gibi birçok tasarım yapmanızı sağlayan uygulamadır. Site geniş bir şablon, arka plan ve resim arşivine sahiptir. Canva ile dersleriniz için yüksek kaliteli görseller hazırlayabilir ve bu görselleri indirebilirsiniz.
Özellikle Google Dokümanlar, Google Slaytlar ve Google Formu derslerde aktif olarak kullanabilir ve öğrencilerinize de kullandırabilirsiniz. Google Drive üzerinde çalışıp, belgelerinizi orada oluşturabilir ve oluşturduğunuz bu belgeleri tekrar tekrar kaydetmek zorunda kalmazsınız. Yaptığınız her değişiklik otomatik olarak kaydedilir. Oluşturulan belgeler Drive üzerinden paylaşıma açılabilir, bu da ödevlerinizi online olarak toplamanızı ve Drive’da depolamanızı sağlar.
Google Formu kullanarak anketler ve sınavlar oluşturabilir, bunları öğrencilerinize gönderebilirsiniz. Verilen cevapları otomatik olarak bir e-tabloda depolar ve Flubaroo eklentisiyle quizleri notlandırmanızı sağlar.
Bulut teknolojisine sahip online video düzenleme aracıdır. Kolay ve sade arayüzü ile kullanım rahatlığı sağlayan wevideo ile videolarınıza hareketli ve sabit arka planlar, çerçeveler, geçiş efektleri ve sesler ekleyebilirsiniz.

Daha bunlar gibi birçok uygulamalar mutlaka vardır. Sizlerden bunlar ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Diğer eğitim yazılarımızı incelerseniz işinize yarayacak birçok konu başlığı bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim