Blogger Özel Alan Adı İçin HTTPS'yi Etkinleştirme

Blogger Domain İçin HTTPS'yi Etkinleştirme

Blogger özel alan adı için HTTPS özelliğini resmi olarak duyurmadı, ancak özel alan adı için HTTPS'yi etkinleştirme menüsüne erişim Blogger yardım sayfasında yer alıyor.

Blogger Özel Alan Adı İçin HTTPS Nasıl Etkinleştirilir?


Blogger kontrol paneline www.blogger.com üzerinden erişim sağlandığında özel alan adı için HTTPS menüsü henüz görüntülenmiyor. Blogger özel alan adı için HTTPS etkinleştirme menüsünü görüntülemek için, Blogger kontrol paneline draft.blogger.com üzerinden oturum açın. Kontrol panelinde Ayarlar > Temel ayarlar bölümüne geçin, draft.blogger.com üzerinden oturum açtığınız için iki adet HTTPS özelliği ile karşılaşacaksınız (HTTPS Kullanılabilirliği ve HTTPS Yönlendirmesi).

Blogger Domain İçin HTTPS'yi Etkinleştirme

HTTPS Kullanılabilirliği özelliğini etkinleştirmek için Evet seçeneğini işaretşeyin, ön bilgi sayfası otomatik olarak yenilenecek ve URL'nin yönlendirilmesi ve etkinleştirilmesi için bir süre bekleyecektir. Bu işlemler otomatik olarak yapılırken blog sitesine bir süre erişim sağlanamayacaktır. Endişelenmeye gerek yok, HTTP'den HTTPS'ye geçiş uzun sürmüyor, sadece birkaç dakika bekleyin.

İşlem tamamlandıktan sonra sayfayı yenileyin, ikinci adım olan HTTPS Yönlendirmesini de Evet olarak işaretleyin. Blogunuza tekrardan erişim sağlayabilirsiniz. Blogunuza artık HTTPS üzerinden erişim sağlanacaktır.

Blog sitesinde HTTP url'si ile erişim sağlanan bir bağlantı varsa otomatik olarak HTTPS'ye olarak güncellenecektir.
Özel alan adı için HTTPS'yi etkinleştirdikten sonra, bir süre Adsense reklamları boş görünecektir. Bu biraz zaman alabilir, fakat endişelenmeye gerek yok reklamlar tekrardan görüntülenecektir.
Blog sitesinde HTTPS aktif edildikten sonra yapılması gerekenler:

1- Blogunuzun şablon HTML kodları arasında bulunan HTTP eski URL'leri değiştirmeniz gerekmektedir. Bunu yapmak çok kolay, şablon editör sayfanızı açın ve klavyenizden CTRL+Shift+R tuşlarına basın ve şablon editör sayfasının sağ üst köşesinde görünen kutuya (Replace all) http: yazın ve ardından Enter'a tıklayın, ikinci kutu (With) içerisine https: yazın ve tekrardan Enter'a tıklayın. Tüm eski URL'ler HTTPS ile yeni URL'lere dönüşecektir.

2- HTTPS için Google Search Console'a yeni bir mülk ekleyin. Daha önce de bu konu ile ilgili kısa bir bilgi paylaşmıştım. Yani alan adınızın HTTPS içeren URL'sini Google Search Console'a ekleyin.

3- Karışık içerik için blog sayfalarınızı ve blog şablonunuzu kontrol edin. HTTPS özelliği grileşmişse blog şablonunda veya sayfalarınızda bulunan HTTP URL'lerini düzelterek HTTPS'nin yeşil olmasını sağlayın. Tüm URL'lerin HTTPS kullanıldığından ve erişilebilir olduğundan emin olun.

HTTPS kısaca güvenli ve gizliliği koruyan bir internet iletişim protokolüdür. Ziyaretçiler, siteyi ziyaret ederken güvenli bir bağlantı üzerinden erişim sağlıyor. Bu da HTTPS özelliğinin site içeriğine bakılmaksızın siteye olan kullanıcı bağlantılarını korumak için çalışır.

HTTPS kullanımı ve avantajları

1- Blog ziyaretçilerinin doğru siteyi açtığı ve her hangi bir yönlendirmeye maruz kalmadığını kontrol etmeye yardımcı olur.

2- Herhangi bir saldırı durumunda blog sitesinde bulunan verilerin değiştirilip değiştirilmediği kontrol edilir.

3- Blog ziyaretçilerinin bilgilerinin çalınmasının önlenmesi gibi güvenlik önlemleri sağlar.

En önemli avantajlarından biri de Google, HTTPS'nin arama sonuçlarında site sıralamasının daha önde olacağını duyurmuştu.
Bknz: Blogunuza Alan Adı Satın Almak İçin 10 İpucu

Bknz: Blogger'a Domain Ekleyince Adsense Reklamları Görünmüyor

Blogger özel alan adı için HTTPS etkinleştirme ile ilgili önemli ipuçları paylaştık. Konu ile ilgili görüş ve sorularınız için lütfen yorum formunu kullanın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim