Blogger Siteni .com Adresine Yönlendirme




Bu gün Sizlere Blogger sitelerinde ziyaretçi istatistiğini bozan ülke uzantı yönlendirmesini nasıl kaldıracağınız ile ilgili bir makale hazırladım.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu kodu kullanmak sitenizin arama motorlarında yaşadığı sıralama kaybını ve ziyaretçi sayaçlarında oluşan hatalı sayımlar düzeltilecek. Nasıl mı? açıklama çok basit aslında site adresi Örnek olarak webinsokagi.blogspot.com.tr bu Türkiye uzantılı adresimiz girişlerin hepsi Türkiye'den olduğu sürece sorun yok. Peki ya yurt dışından çektiğiniz ziyaretçiler mesela Almanya'dan biri sitenizi ziyaret etti adres satırı webinsokagi.blogspot.com.de olacak sürekli yaşanan bu adres satırındaki değişiklik sitenizi toplam ziyaret eden kişilerin size tam olarak yansımasını engelleyecek bunun yanında google sıralamanızda düşecek hatta Alexa değeriniz negatif etkilenecek. Aşağıda vermiş olduğum kodları doğru şekilde yerleştirmeniz halinde bu karmaşadan kurtulmuş olacaksınız.

Gelelim bu kodu nereye kopyalamamız gerektiği kısmına,

Blogger.com  dan düzenlemeyi uygulayacağımız sitemize giriş yapıyoruz,

Tema ' yı seçip HTML düzenleyi tıklıyoruz, sitemize ait html kodlarımıza ulaştıktan sonra ctrl+f tuşuna basarak kodların arasında <head> kodunu arattırıyoruz, bulduğumuz <head> etiketinin hemen altına bir boşluk açıp kopyaladığınız kodları yerleştiriyoruz. Son olarak Temayı Kaydet diyerek kodlarımızın onaylanmasını bekliyoruz. Kodların çalışma kısmında hiçbir porblem yoktur eğer temayı kaydet dedikten sonra hata alıyorsanız bunun iki sebebi olur,

1. sebep kodları farkında olmadan eksik aldınız

2. sebep ise kodları yapıştırırken yanlışlıkla bir kod arasına yerleştirdiniz.

Nasıl düzeltirim derseniz, klavyeden "ctrl+z" tuşlarına birlikte basıp eklediğniz kod silininceye kadar tekrarlayın ( ilkinde silinmesi gerek) daha sonra kodu tekrar kopyalayıp boşluk bıraktığınız satırın en başına yapıştırın.

[<script type="text/javascript"> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1'){ var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1'){ var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); }window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script> <a href="http://webinsokagi.blogspot.com" target="_blank"/>]


Artık sizin sitenizde webinsokagi.blogspot.com gibi uzantısız oldu.

Önemli bir hatırlatma  Bu değişiklikleri yapmadan önce mutlaka sitenizin bir yedeğini alın. 


  Bol Hitli Çok Yorumlu Günler Diler

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim