Blogger Yazı Yazma Paylasma Ayarları

Blog sitesi açarken en çok kullanılan sitelerden biri olan Blogger ile yazı yazmak isteyenlerin en çok kullandıkları editörü etkin olarak kullanmadıklarını fark ettim. Bunun için sizlere yazı yazma editörünün genel özelliklerini anlatmak istedim. Özellikle yeni blog paylaşımları yapanların işine yarayacağı kanısındayım.

Blogger Yazı Yazma Editör Ayarları
  1. Geri al tuşudur. Ctrl+Z ile yapacağınız işlemi burası hallediyor.
  2. İleri al tuşudur. Yanlışlıkla fazladan geri aldığınızda panik yapmadan ileri alarak kurtarabilirsiniz.
  3. Yazdığınız yazı fontunu belirler. "Arial, Courrier, Georgia, Helvetica, Times, Trebuchet, Verdana" fontlarıyla yazınızın şeklini değiştirebilirsiniz.
  4. Yazının boyutunu belirler. En küçükte en büyüğe kadar 5 farklı boyutta yazılarınızı hazırlayabilirsiniz.
  5. SEO için önemli olan H taglarının H3 ve H4 tagını seçebileceğiniz yerdir.  Alt başlıklar sırayla H3 ve H4 taglarıdır. Başlıkları bu şekilde etiketleyebilirsiniz.
  6. Yazıyı kalınlaştırır. İçeriklerinizde kalın yazı kullanmak faydalı olur.
  7. Yazıyı italik(Eğik) olmasını sağlar.
  8. Yazının altını çizmeye yarar. Özellikle alt başlıklarda veya vereceğiniz notlarda altını çizmek dikkat çekici olur.
  9. Yazının üstünü çizmeye yarar. Eskiden yazdığınız bir yazıda önemini kaybetmiş bilgi varsa silmek yerine üstünü çizerek güncelleyebilirsiniz.
  10. Yazının rengini değiştirmek içindir. 50'den fazla renk seçeneğiniz vardır.
  11. Yazının arka plan rengidir. Yazı rengi siyah seçerek arka planının rengini değiştirebilirsiniz.
  12. Link (bağlantı) vermenizi sağlar. Herhangi bir internet sayfasına veya blog sayfanızdaki başka bir yazıya bağlantı verebilirsiniz. Tıkladığınızda yeni sekmede aç ve rel= nofollow şeklinde iki kutucuk göreceksiniz. Bunları işaretleyerek hem bağlantıyı yeni sekmeye yönlendirirsiniz hem de dışarıya bağlantı verirken takip edilmemesini sağlarsınız.
  13. Resim eklemek içindir. Bilgisayardan, Blog'dan, Google Albüm Arşivinden, Telefonunuzdan, Web Kameranızdan ve URL'den seçeneklerini kullanabilirsiniz.
  14. Videolar eklemek içindir. Bu alana tıkladığınızda Bilgisayardan ve Youtube'dan video ekleyebilirsiniz.
  15. Yazılarınıza eklemek için birbirinden farklı emoji ve işaretler ve nesneler kullanabilirsiniz.
  16. Yazınıza atlama aralığı ekler. Yani belirlediğiniz yerden itibaren yazının görünmemesini sağlar. Devamını Oku kodunun uygulamasıdır.
  17. Yazının sağa, sola veya ortada kalması içindir.
  18. Rakam olarak maddeler vermenizi sağlar. Çok okunan yazıların bu tür listeler olduğunu unutmayın.
  19. Maddelerin rakamsız sıralanmasıdır. Yani madde imidir. Yazılarınızda yeri geldikçe maddelerden ve kısa paragraflardan faydalanın.
  20. Yazılarınızda alıntı yapmanızı sağlar. Bir kod veya bilgi paylaşırken alıntı özelliğinden faydalanabilirsiniz. Özellikle yazıyı güçlendirmek için başka bir kaynaktan alınan bilgiyi alıntılamak gerekir.
  21. Yazılarınızda yaptığınız biçimlendirmeyi kaldırır. Örneğin yazdığınız yazı içerisinde kalın, altı çizili ve italik yaptınız. Bu fonksiyonu kullanarak tekrar eski haline Doğuş hakan Yılmaz döndürür.
  22. Yazım denetlemek içindir. Yazım yanlışlarını gösterir varsa doğru seçeneği sıralar. Yazınızı hazırladıktan sonra denetleyerek yanlışlarınızı görmeniz açısından iyidir.
  23. Etiket alanıdır. Yazıyla alakalı etiketler kullanarak yazının hangi konudan bahsettiğini ve benzer yazıları aynı yerde toplamayı sağlar.
  24. Yazıların otomatik olarak veya belirlediğiniz tarih ve saatte yayınlamaya yarar. Otomatik iken yazıyı yayınla dediğinizde hemen yayınlanır. Tarih ve saat belirleyerek yayınla butonuna bastığınızda hemen yayınlanmaz ve zamanı gelince yayına alınır.
  25. Yazınıza verilen bağlantıdır. Otomatik bağlantı yazı başlığınıza göre hazırlanır. Siz başka türlü bağlantı yapılmasını istiyorsanız "Özel kalıcı bağlantı" seçeneğini işaretleyerek kendiniz elle bağlantı verebilirsiniz. Elle bağlantı verirken her kelime arasına - koymayı ve Türkçe karakter kullanmamayı unutmayın. Örneğin: /blogger-yazim-alani.html gibi.
  26. Konum paylaşmaya yarar. Yazının yazıldığı yeri belirtme veya yazıda geçen yerleri belirtmek için kullanılabilir.
  27. Arama açıklaması eklemeye yarar. Her yazı için kısa bilgiler içeren açıklamalar eklenmesi faydalı olacaktır.
  28. Bu alanı değiştirmenize gerek yok. Olduğu gibi kullanabilirsiniz. Sadece yazıları yorumlara kapatırken bu alandan faydalanabilirsiniz.
Genel olarak kullanılan ayarlar bu şekildedir. Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekleriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim