Öğrencilerin veya gençlerin kodlama öğrenmesi için kullanabileceği tarayıcı oyunlarından bahsetmek istedim. Özellikle okul çağındaki çocukların gelecekte daha güzel bir gelecek elde etmeleri için gerekli olduğuna inandığım bir şeydir. Bu oyunlar strateji, rol yapma ve çoklu oyunculu çevrim içi oyun türleri görünümünde, kişinin kodlama becerisini geliştirirken eğlenmesini sağlayan oyunlarla karşınızdayız. Kodlarken oynamayı, oynarken kodlamayı sağlayan bu oyunlarla boş zamanlarınızda eğlenirken yazılım hakkında yeni şeyler öğrenebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.
Code Hunt; Microsoft Research tarafından geliştirilmiş, HTML5 temalı bir bilim kurgu oyunudur. Oyunda, bir kod avcısı olarak bize sunulan kodu tamir edip doğru sonucu elde etmeye çalışıyorsunuz. 14 bölüm boyunca kodlarla boğuşarak ilerliyorsunuz. Code Hunt Java ve C# dillerini destekliyor. Pratik yapacağınız programlama konseptleri arasında aritmetik, döngülü ve şartlı anlatımlar mevcuttur.
CodeinGame, kendini geliştirmek isteyen yazılımcılara zorlu mücadeleler sunuyor. Eğer eğlenirken yazılım becerilerinizi de geliştirmek istiyorsanız, CodinGame doğru adres diyebiliriz. CodinGame, PHP, C ve JavaScript’in de aralarında yer aldığı 20’den fazla programlama dilini destekliyor. Kullanıcı arayüzü de birçok özellikle dolu ve istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz şekilde düzenlenmiş. Eğer isterseniz, oyunda çoklu oyuncu seçeneği de bulunuyor. Çoklu oyuncu seçeneğinde, başka oyuncularla birlikte zorlu görevlerin üstesinden gelebilirsiniz.
CodeCombat, bir RPG deneyimi sunarken aynı zamanda yazılımın esaslarını da öğretiyor. HTML5 tabanlı bir oyundur. Birinci bölümde Kithard Dungeon, basit kodlamayı öğretiyor. Oyun boyunca türlü kodlama mücadelelerine giriyor ve bölümler ilerledikçe kazandığımız deneyim puanlarıyla kahramanımızı da geliştiriyoruz. Yazılım dilleri arasında JavaScript, CoffeeScript, Lua ve Python bulunuyor. Programlamaya dair birçok şeyin yer aldığı bu oyunda; dizilim, değişkenler, metot yürütme, vektör çizimi ve daha tonla konuyu keyifli bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi bekleriz.
Kategorikodlama