Romantik Kış Makyajı Nasıl Yapılır?


Kış makyajınızı kışın karanlık havasıyla uyumlu mu yapıyorsunuz? Bazen kışa renk katmak için açık tonlar tercih etmek biz kadınlara kendimizi farklı hissettirebilir. Her ne kadar koyu rujlar ve siyah far veya eyeliner ile muhteşem görünseniz de, romantik kış makyajını mutlaka denemelisiniz. Bu yazımda romantik kış makyajı nasıl yapılır, detaylı şekilde anlatacağım.

Göz, saç ve ten renginize uygun hafif tonlar seçin


Makyajın uygulanılışı kadar önemli bir konu da renk ve ton seçimidir. Size uygun açık ve koyu makyaj tonlarını bulmak için göz, ten ve saç renginizi göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca gözler, elmacık kemikleri, kaşlar ve yüz büyüklüğü ve birbirlerine oranları da makyajın en iyi şekilde uygulanması için dikkat edilmesi gerekenlerden.

Mesela kahverengi gözleri lacivert, mavi, mor tonları; mavi gözleriyse altın, bronz veya bakır renkleri ortaya çıkarır. Teniniz beyaza daha yakınsa gözleriniz ve rujunuz için koyu tonlar tercih etmeniz daha güzel duracaktır, koyu tenliyseniz abartmamakla birlikte daha parıltılı ve açık renkli tonlar doğru seçim olacaktır.

Cildinizi parlatın!


Kış aylarında cildin kuruması da sık görülen bir durumdur. Eğer cildiniz kuruysa, makyaj yapmadan önce mutlaka nemlendirici kullanın ve cildinizin kremi emmesini bekleyin.  Cildiniz makyaja hazır olduğu zaman BB krem veya CC krem gibi primer yerine tercih edebileceğiniz bir baz kullanabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahipseniz bu işlemden sonra pudrayla sabitleyebilir veya fondöten kullandıktan sonra makyaj bezleriyle cildinizin yağlanmasını engelleyebilirsiniz.


Eğer makyaj yaparken kıyafetlerinize fondöten bulaşırsa, mesela, tam evden çıkarken boynunuza doladığınız eşarba fondöten geçerse korkmayın, eşarptan fondöten lekesi nasıl çıkar öğrenmek için bu rehberi okuyun.

Elmacık kemiklerinizin biraz üstüne aydınlatıcı bir krem veya açık renkli bir pudra sürerek yüzünüze aydınlık bir görüntü verebilirsiniz. Yüzünüzün şeklini son olarak bir bronzer yardımıyla ortaya çıkarabilir, elmacık kemiklerinize açık bir pudra uygulayarak doğal ama sevimli bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Açık bir far ve koyu bir ruj seçin


Şimdi ten renginizle uygun makyaj malzemelerinizi seçin. Mesela buğday tenli, kahverengi veya ela gözlü, kahverengi saçlı bir kadınsanız, mor tonlarında bir far, koyu buğday tonlarında bir bronzer, toz pembe bir pudra, nemlendiricili, pembe tonlarında bir ruj tercih edebilirsiniz.


Gözlerinize aydınlık bir görüntü vermek için göz pınarlarınıza parlak veya beyaz renk kalem veya far uygulayın. Açık renk far seçip göz makyajınızı eyeliner ile tamamlayın. Daha farklı bir görünüm içinse yalnızca smokey eye makyajı yapıp takma kirpiklerle tamamlayabilirsiniz. Tabi ki bir de gözlerin çerçevesi kaşlar var. Kaş kaleminiz saç diplerinizle aynı renk olursa çok doğal gözükecektir. Ayrıca kaş kalemini çok abartmamanızı, daha çok kaşlarınızı düzgün şekilde taramanızı öneririm.


Ruj seçimi de oldukça önemli. Göz makyajınız muhteşem gözüküyorsa buna dikkat çekmek istiyor olabilirsiniz. Dudaklarınıza daha hafif duran, nemlendirici bir ruj sürerek ilgiyi gözlerinizde tutabilirsiniz. Dudak çukurunuza aydınlatıcı sürerek ve dudak kalemi kullanarak dudaklarınızı daha şekilli gösterebilirsiniz. Ya da mat açık renk bir ruj kullanarak da kış makyajınızı tamamlayabilirsiniz.


İşte bu kadar! Hayatınızda 14 Şubat'ı birlikte geçirebileceğiniz özel biri varsa bu önerileri ilk kez ona göstermek için uygulayabilirsiniz. Güzel günler dilerim!



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim