Blog Yayınlarını Anında İndexleme

 Blog yayınlarınız indexlenmiyor veya geç indexleniyor olabilir. Bunun için yayınlarınızı bir kaç adımda nasıl anında Google da indexleyebileceğinizi anlatacağım.


  1.  İlk olarak Search Console adresine girin.
  2. Eğer Google hesabınız açık ise Özellik Ekle butonuna basın. Hesabınız açık değil ise karşınıza çıkan pencereye hesap bilgilerinizi girin ve giriş yapın.
  3. Çıkan kutucukta Web Sitesi seçeneğini seçip web adresimizi girin ve Ekle butonuna basın.
  4. Eğer karşınıza bir doğrulama sayfası çıkmadıysa 7. maddeye atlayın. Bir doğrulama sayfası ile karşılaşdıyınız bu maddeden devam edin.
  5. Çıkan doğrulama sayfasında Anternatif Yöntemler bölümünü açın HTML Etiketi kutucuğunu seçin o bölümde size verilen kodu Blogger yönetim paneline girerek Tema → HTML'yi Düzenle yolunu izlediktan sonra kodların içerisine her hangi bir yere bir kez tıklayıp Ctrl+F kombinasyonunu kullanarak <head> kodunu aratıp hemen bir satır altına ekleyin.
  6. Temayı kaydettikten sonra Search Console sayfasına geri dönün ve aşağıda bulunan Doğrula butonuna basın.
  7. Açılan sayfada sol taraftaki menüden Tarama kategorisini seçin. Alt kategorilerden ise Google gibi Getir seçeneğini seçin.
  8. Açılan bölüme indexlemek istediğiniz sayfanın alan adınızdan sonra kalan kısmını kopyalayın , kutucuğa yapıştırın ve Getir butonuna basın. ( Örnek: https://htmlevi.blogspot.com/2018/08/blog-yaynlarn-annda-indexleme.html = "2018/08/blog-yaynlarn-annda-indexleme.html" )
  9. Aşağıda oluşan listede linkin sağ tarafında kalan Dizine eklenmesini iste butonuna basın.
  10. Açılan kutucunda doğrulamayı yapın Yalnızca bu URL'yi tara seçeneğini seçin ve Git butonuna basın.
 Artık yayınınız indexlendi bir kaç dakika sonra ( site:webadresiniz.com/yayinisminiz ) şeklinde Google da arama yaparak indexlendiğini görebilirsiniz.
 Eğer zorlandığınız bir bölüm olursa yorumlar bölümünden belirtmekten çekinmeyin

    Yorum Gönder

    Daha yeni Daha eski

    İletişim