Blogger Sayaçlı İndirme Kutusu Eklentisi

 Film , müzik , tema vb. indirilebilir ürün hizmeti veriyorsanız indirme linkini güzel bir şekilde sunabileceğiniz bir eklentiyi sizlerle paylaşıyorum.

İndirme Kutusu

Nasıl Eklenir ?

  • Blogger yönetim paneline giriş yapın . TemaHTML'yi Düzenle yolunu izleyerek sitenizin kaynak kodlarına ulaşın.
  • Ardından tema kodları içerisine her hangi bir yere bir kere tıklayıp Ctrl + F yardımı ile </head> etiketini aratın.Eğer kodlar içerisinde bu etiket yoksa &lt;/head&gt;&lt;!--<head/>--&gt; şeklinde aratın ve etiketin üzerine eğer eklenmemişse aşağıdaki JavaScript kodunu ekleyin.


  • Aynı şekilde </head> veya &lt;/head&gt;&lt;!--<head/>--&gt; etiketinden önce aşağıdaki CSS kodunu ekleyin.


  • Yine aynı etiketin üzerinde son olarak aşağıdaki JavaScript kodunu ekleyin ve Temayı Kaydet butonuna basarak temanızı kaydedin.


  • Artık tüm kod kurulumlarını tamamlamış bulunuyorsunuz. Eklentiyi kullanabilmek için eklentinin gözükmesini istediğiniz yere ( kenar çubuğu , yayın içerisi , statik sayfa vs. ) aşağıdaki HTML kodunu ekleyip içerisine indirme dosyasının direk linkini veya indirme sayfasının linkini eklemeniz yeterli olacaktır.


Eklentiyi Düzenleme:

  1. HTML kodundaki<button onclick="generate()" id="btnx"><i class="fa fa-cloud-download" aria-hidden="true"></i> İndir</button> kodu içerisindeki İndir yazısı butonun üzerinde gözüken birinci yazıdır. Dilerseniz İndir terimini değiştirebilirsiniz.
  2. HTML kodundaki<a id="downloadx" href="#" style="display:none"><i class="fa fa-cloud-download" aria-hidden="true"></i> Hemen İndir</a> kodu içerisindeki Hemen İndir yazısı butona tıkladıktan sonra süre dolduğunda gözüken yazıdır. İstediğiniz terimle değiştirebilirisniz.
  3. HTML kodundaki<span class="uploader"><i class="fa fa-user-circle" aria-hidden="true"></i> Yayıncı Adı Buraya Gelecek</span> kodu içerisindeki Yayınıncı Adı Buraya Gelecek yazısı yerine kendi adınızı veya blogunuzun adını yazabilirisniz.
  4. HTML kodundaki<span class="file-size"> <i class="fa fa-file" aria-hidden="true"></i> Dosya Boyutu Buraya Gelecek</span> kodu içerisindeki Dosya Boyutu Buraya Gelecek Yazısı yerine paylaşıcağınız dosyanın boyutunu yazabilirisniz.
  5. Son olarak HTML kodundaki<div class="catatan-downx"> Dosya Açıklaması Buraya Gelecek.</div> kodu içerisindeki Dosya Açılaması Buraya Gelecek yazısı yerine dosya hakkındaki açıklamanızı yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim