Bloggerda E-Ticaret Yapılır Mı?

 Hızla gelişen ve gün geçtikçe daha fazla kullanıcı sayısına ulaşan Blogger üzerinden  E-Ticaret yapılır mı?


 Geçtiğimiz yıllarda Blogger için pek çok E-Ticaret teması paylaşıldığını gördüm.Peki bu temalar işe yarıyor mu? Eğer işe yarıyorsa nasıl bir prensiple çalışıyor?

 Paylaşılan temalar ve kodları üzerinde biraz inceleme yaptığımda her birisinin farklı sistemlerle çalıştığını fark ettim. Mesela SoraTemplates tarafından paylaşılan SoraCard temasında size verilen kelimeyi ödeme yapılmasını istediğiniz statik sayfanın başlığı olarak eklediğiniz zaman sepet ve ödeme sayfaları otomatik olarak kuruluyor.

 Bu hazır temalardan veya kendi tasarladığınız tema üzerinden satış yapmak istiyorsanız kullanabileceğiniz platform ve satış seçeneklerine birer tane örnek verelim.



1-İyziLink

  İyziLink, sanal pos hizmeti sunan İyzico tarafından geliştirilen sosyal medya veya Blogger gibi sanal pos entegre edilemeyen platformlarda paylaşılan link üzerinde satış yapılasını sağlayan bir platformdur. Kurumsal satıcılardan başarlı satış başına %3.69 + 0.25 TL ücret kesintisi yaplır. Bireysel satıcılardan başarılı satış başına %4.69 + 0.25 TL ücret kesintisi yapılır. Bu belirttiğim kesintiler haricinde başka bir ücret kesilmemektedir.



2-Kapıda Ödeme

 Eğer hiç bir sanal aracı ile uğraşmak istemiyorsanız bu yöntem tam size göre. Şayet ortalıkta pek çok dolandırıcı site varken hiçbir müşteri internet üzerinden kredi kartı bilgileriyle satış yapmak istemez ve bu durumda kapıda ödeme yöntemiyle satış yapan sitelere yönelirler. Ki Bloggerda kapıda ödeme ile satış yapmak çok basit iken bu yöntem en mantıklısı gibi görünüyor.

 Peki kapıda ödeme ile satış yapmak için müşterilerinizin iletişim bilgilerini nasıl alabilirsiniz? Öncelikle bunun için bir iletişim eklentisine sahip olmalısınız bu eklentiyi bir statik sayfaya ekledikten sonra mesaj bölümünü müşterilerinizin iletişim bilgilerini ve satın almak istedikleri ürünün ismini size gönderebilecekleri bir bölüm olarak kullanıp bir spariş formu oluşturabilir veya ücretsiz form sağlayıcılardan hazırladığınız formu statik sayfaya ekledikten sonra ürün sayfasına yerleştirebileceğiniz bir buton sayesinde müşterilerinizi hazırladığınız spariş sayfasına yönlendirebilirisiniz.

Özetlemek gerekirse Blogger E-Ticaret yapmak için pek de uygun bir platform değil. Fakat bu yapılamayacağı anlamına da gelmez :) 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim