LG G Serisi Batarya Sorunları ve Çözümleri

LG G3, LG G4 ve LG G5

Güney Koreli LG -klişe bir ifade olacak ama- fiyat / kalite oranı son derece yüksek ve kullanışlı telefonlar üretmesiyle ünlü bir elektronik firması. Firmanın telefonları özellikle ekran kalitesi ile öne çıksa da ne yazık ki özellikle LG G4 ve LG G5 Modellerinde bataryayla ilgili sorunlar mevcut. Bu arada saydığımız telefonların batarya özelliklerine de kısaca değinelim. LG G3 ve LG G4 3000 MAh’lık bir batarya kapasitesine sahip.

LG G5 ise çok daha mütevazı bir batarya kapasitesiyle karşımıza çıkıyor: 2800 MAh. LG’nin saydığımız tüm modellerinde kablosuz şarj bulunuyor. LG G5 ise bariz bir avantaja sahip: hızlı şarj özelliği.

Ampere Uygulamasını Kullanın

Bu çözüm türünün kulağa çok etkin bir çözüm gibi gelmediğinin farkındayız. Yine de bataryasını hızlıca tüketen hemen hemen her telefon için önerilen ilk çözüm, enerji tasarrufu yapmanızı sağlayan uygulamalar. LG’nin ürettiği LG G3, LG G4 ve LG G5‘te batarya sorunu yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Bu konudan şikayetçi pek çok kullanıcı bulunuyor.

Çoğunluğunun batarya sorunu için kullandığı uygulama Ampere. Uygulama aslında telefonunuzun şarj olma ve şarjı bitirme hızını ölçüyor. Uygulama hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ücretsiz olarak indirmek için bu linkten faydalanabilirsiniz.

Uygulamanın bataryanız üzerindeki etkilerinden memnunsanız Ampere Charging Meter Pro Uygulamasını da deneyebilirsiniz. Ampere İsmini kullanan pek çok uygulama bulunuyor. Sizinle aynı sorunu yaşayan pek çok kullanıcı, uygulamayı kullandıktan sonra memnun olduklarını belirtiyorlar. Uygulama özellikle LG G3 ve LG G4‘te oldukça faydalı.

Aslında Ampere’nin telefonunuzda yaptığı tek şey, gelen akımın miktarını ölçmek. Bu sayede şarj kablonuzda veya şarj girişinizde bir sorun olduğunu anında anlayabilirsiniz. Uygulama sadece LG G Serisi Telefonlar için değil, hemen hemen her Android Telefon için rahatlıkla kullanılabiliyor.

Gereksiz Uygulamalar

Batarya sorunlarının temelde üç sebebi var. Bunlardan birisi telefonun yeterince iyi şarj olmaması, telefon bataryasını yoran uygulamalar ve teknik sorunlar. Gereksiz uygulamaları kapatarak işe başlayın. Bu, aynı zamanda telefonunuzun aşırı ısınmasının da önüne geçecektir.

Google Play’den Android İşletim Sistemi kullanan telefonlarınız LG G3, LG G4 ve  için; 360 Battery, Du Battery, Battery Doctor gibi uygulamaları tercih edebilirsiniz. Her zamanki gibi bu uygulamalar, Android İşletim Sistemi kullanan her telefon için rahatlıkla kullanılabilir. Eğer bir LG G4 veya LG G5 sahibiyseniz şansınız biraz daha yüksek. Çünkü Android 6.0 Marshmallow kullanan bu cihazlar batarya konusunda çok daha hassas.

LG Şarj Sorunu

Telefonunuz şarjdayken ekranını kapatırsanız bataryanızın hızlı bitmesini engelleyebilirsiniz. Bu kural, her akıllı telefon için geçerlidir, Apple dahil. Ekranla ilgili bir diğer konu da parlaklık. Eğer telefonunuzun ekran parlaklığını makul bir dereceye getirirseniz, bataryanız daha uzun süre dayanacaktır. Eğer yapabiliyorsanız telefonunuzu uçak moduna almayı deneyin. Batarya tasarrufu konusunda bu da ekran parlaklığı kadar etkili olacaktır.

LG GPS Sorunu

Bazı uygulamaların telefon bataryasını nasıl zorladığından daha önce söz etmiştik. Bu uygulamalar bazen telefonunuzda bulunan uygulamalar da olabiliyor. Bu tip servis ve uygulamaların başında GPS Servislerini kullanan uygulamalar geliyor. Bunları da kapatmanız sizin için yerinde olur.

LG Batarya Sorunları

LG G3, LG G4 veya LG G5… Telefonunuzun Ayarlar > Cihaz > Batarya kısmından şarj düşmanı uygulamaları öğrenmeniz mümkün. Bunun için yukarıda belirttiğimiz uygulamaları da kullanmanız mümkün.

6. Bataryanızı Ayarlayın 

Aslında burada bataryanızı tam olarak ayarlamıyorsunuz. Yapmanız gereken şey, bataryanızın 0 enerji seviyesine düşürmek sonra rahatça çalışmasını sağlamak. Her Lithium – ION bataryada PCB adında bir ünite bulunur.

Bu ünite, telefonunuzun enerji seviyesinin diplere düşmesini veya aşırı ısınmasını engeller. İngilizceniz iyiyse bu linkteki adımları takip ederek PCB Ünitesine reset atmanız mümkün. Linkteki çözüm her ne kadar LG G4 için yazılmış olsa da LG G Serisi’nin her telefonu için rahatlıkla kullanılabilir


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim