Kartpostal Modası

fatofotofan kartpostal

Kartpostal Modası

Merhaba jdsezer okuyucuları, bu sefer ben konuğum bu değerli blog'da. Ben Fatofotofan,illüstratörüm. Resim çizmeyi severim.Resimle de kalmayıp onları özelleştirerek dijital ortamda farklı tasarımlara dönüştürüyorum.Şimdi konuya dönüyorum.

Konu olarak ne yazayım diye düşündüm.Farklı bir konu işlemek istedim içeriği sevgi dolu.Aklıma Kartpostal geldi.İlk başta kartpostalın tanımını öğrenelim.

Kartpostal nedir:Kartpostal, zarf olmadan yazma ve postalama için tasarlanmış dikdörtgen bir kalın kağıttır. Dikdörtgen dışındaki şekiller de kullanılabilir. Dünyanın en eski kartpostalı, 1840 yılında Londra'da Theodore Hook'a gönderildi. Kartpostalların çalışılması ve toplanması, deltioloji olarak adlandırılır.

Kaynak: Vikipedi*
Eskisi gibi mektup gönderilmese de ben hala kartpostal ile mektup gönderiyorum. PTT çalışanları imreniyor süslediğim paketlere.Benim çocukluğumda simli kartpostallar vardı bebek çizimli.Onların resmini babama çizdirirdim. Yani gün geldi şimdi ben çiziyorum hayalimden.Hatta sosyal medya ortamında paylaşıyor ve sipariş alıyorum. Amacım kartpostalı unutturmamak.İnsanlara sevgi dağıtmak istiyorum postayla.Posta kuşu kapılarına gelsin ve şirin kartpostalları kapıya bıraksın insanların yüzlerinde tebessüm bıraksın.
Kartpostal Nasıl gönderilir

Kartpostal Nasıl Yazılır Ve Nasıl Gönderilir

Kartpostalın ön kısmında resim bulunuyor arka kısmında ise siz dolduruyorsunuz.Kartın sol tarafına yazacağınız notu sağ tarafın üst kısmına pul yapıştırıp hemen altına göndereceğiniz kişini Adı -Soyadı ve Adresini yazıyorsunuz.Sol tarafın en altına ise adınızı soyadınızı yazıp imzanızı atıyorsunuz.Kartı posta kutularına atabilir yada PTT şubesinden gönderebilirsiniz.Ve cevabın gelmesini heyecanla beklersiniz.
Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Yazıma eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim.

Son olarak kartpostallarımdan bir kaç örneğini sizinle paylaşıyorum




Fatma Avunduk
Fatofotofan


 Çizimlerimi ve tasarımlarımı blog sayfalarında paylaşarak çalışmalarımı sizlerle buluşturmaktan mutluyum. Hoş geldiniz.

FacebookTwitter İnstagram Youtube


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim