Telefonunuzdan IP Adresinizi Nasıl Öğrenebilirsiniz ?


IP adresinizi bulmanız mı gerekiyor? Bunu bilgisayarınızdan nasıl yapacağınızı biliyor olabilirsiniz.Peki ya telefonunuz ?

IP adresi (İnternet Protokolü adresini belirtir), bir ağa bağlanan her cihaza atanan numaralandırılmış bir etikettir.Bir cihazda iki farklı IP türü bulunur.

Genel (Public) IP Adresi ; , İnternetin geri kalanının ağınızdaki herhangi bir cihazı nasıl gördüğünü gösteren adrestir. Bu, internet ağınıza özgü olduğundan, genel IP'niz, telefonunuzda da bilgisayarda da aynı olacaktır.

Özel (Private) IP Adresi ; Ağdaki her cihazı ayrı ayrı tanımlayan IP adresi türüdür.Yani bilgisayarınız ve telefonunuzdaki özel IP adresi farklıdır.


Genel IP Adresi Nasıl Bulunur ?

Genel IP'nizi bulmak kolaydır, çünkü internetteki herhangi bir cihaz onu görebilir.Tarayıcınızdan şu sitelerden birine girerek genel IP'nizi öğrenebilirsiniz.

Özel IP Adresi Nasıl Bulunur ?

Android'de ; Telefonunuzun Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi' bölümüne gidin.Wi-Fi'ye bağlı olduğunuz ağa tıklayın ve detaylarını görüntüleyin.Burda IP adresinizi görebilirsiniz.Bu adımlar Android sürümünüze bağlı olarak biraz farklı olabilir.

İphone'da ; Telefonunuzun Ayarlar> Wi-Fi bölümüne gidin.Bağlı olduğunuz ağın adına dokunun.Burada, IPv4 Adresi başlığı altında IP Adresi'nizi görebilirsiniz. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim