Windows 10'da Güvenlik Duvarında Uygulamalara İzin Vermek/Engellemek


Bilgisayarınızın bir uygulama veya oyunu çalıştırmasını güvenlik duvarınız engelliyor mu ? Peki güvenlik duvarını sadece belli program veya oyun için nasıl devre dışı bırakabilirsiniz ? Detaylar konumuzda.

İşlemi gerçekleştirebilmek için, yönetici yetkisine sahip bir kullanıcı olduğunuzdan emin olun.Ve güvenlik duvarından bir uygulamaya izin vermenin bilgisayarınız için riskli olabileceğini unutmayın.

Windows 10'da Güvenlik Duvarı İzin Ayarı Nasıl Yapılır?
  1. Bilgisayarınızın Başlat butonuna basarak arama kutucuğuna Firewall yazın.Karşınıza çıkan Güvenlik Duvarı ve Ağ Koruması seçeneğine tıklayın.
  2. Windows Defender Güvenlik Merkezi penceresinde, Bir Uygulamaya Güvenlik Duvarı Üzerinden İzin Ver butonuna tıklayın.
  3. İzin verilen uygulamalar adında bir pencere açılacak. İzin verilen uygulamalar ve özellikleri kısmında; bilgisayarınızda yüklü olan, güvenlik duvarı ayarı bulunan uygulamaları görebilirsiniz.
  4. Ayarları Değiştir butonuna tıklayarak güvenlik duvarında izin vermek istediğiniz uygulamanın karşısındaki ortak ve özel kısmına tik işareti koyduktan sonra Tamam butonuna tıklayarak uygulamanın güvenlik duvarını aşmasını sağlayabilirsiniz.

Not: İzin verdiğiniz halde uygulama hala güvenlik duvarına takılıyorsa sebebi modem güvenlik duvarı olabilir.Modem arayüzüne girerek modem güvenlik duvarını devre dışı bırakabilirsiniz.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim