Blogger eklentilerini sadece ana sayfada gizleme

Eklentileri ana sayfada gizleme
Eklentileri ana sayfada gizleme
Eklentileri gizleme ya da göstermeyle ilgili birçok içerik paylaştım. Tabi bunları toplu halde tek içerik olarak ta paylaşabilirdim ama ihtiyaç doğrultusunda ilerlediğim için böyle bir sonuç ortaya çıktı. Şimdi ise AdSense reklamlarından dolayı sadece ana sayfada eklentileri nasıl gizleriz sorusuna yanıt vermek istedim bu yazımda.

Eklentileri gizleme ya da gösterme seçenekleri aslında biz Blogger kullanıcılarına çok avantaj sağlayabiliyor. Kalabalık sidebar alanını ihtiyaç doğrultusunda daha kullanışlı hale getirebiliriz. Yayın sayfaları, sabit sayfalar, ana sayfa, arşiv sayfası Blogger'da yer alan sayfa çeşitleri. Bu doğrultuda ihtiyaç duyduğumuz eklentileri ya da kodları dilediğimiz sayfada görünmesine ya da gizlenmesine izin verebiliriz. Bu konuyla ilgili daha önce paylaştığım içeriklerin listesi:
Bu listede ihtiyaç duyabileceğiniz gerekli kodlara ulaşabilirsiniz. Bu yazımda ise dilediğimiz eklentileri ya da kodları sadece ana sayfada nasıl gizleyebileceğimizden bahsettim.

Blogger Tema kısmından HTML Düzenle seçeneği ile kodların yer aldığı alana ulaşıyoruz. Burada Ctrl F yardımıyla ana sayfada görünmesini istemediğimiz eklentinin id sini aratıyoruz.
Widget id
Widget id
Görselde ki gibi HTML1, eklentimizin id si. Bu kodu Ctrl F yardımıyla bulmamız gerekir.

Karşılaşacağımız alan;
HTML
HTML
Görselde ki gibi olacaktır.

Bu alanda;
<b:includable id='main'>
kodunun hemen altına
<b:if cond="data:blog.url != data:blog.homepageUrl">
kodunu ekliyoruz. Ardından
<b:include name='quickedit'/>
kodunun hemen altına ise
</b:if>
kodunu ekleyip temamızı kaydediyoruz. Bu işlemin ardından eklentimiz sadece ana sayfada gizlenecektir. Bunun dışında diğer sayfalarda görünecektir. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim