İçindekiler
Meta Açıklaması Nedir?
Meta açıklaması içeriği Google, Bing, Yandex gibi botlara web siteniz ile alakalı olarak tanıttığınız kısa özet bilgilerdir. Meta tag yapıları sayesinde web sayfalarınız hakkında kısa notlar halinde arama sonuçlarında makale ve ya içeriklerinizle ilgili olarak metinler gösterebilirsiniz. Kısa bir şekilde meta açıklaması ne demek olacak olursak içeriğin kısa bir özetinin arama motorlarına tanıtılarak genel sayfanız hakkında net bilgiler ile içeriği belirtmektir diyebiliriz. Son zamanlarda seo etkisinde değerini yitirdiği üzerinde bahsedilse de siteniz için trafik çekmenizi sağlayan etmenlerden birisidir. Description meta etiketleri ile sayfanız hakkında insanların görmesini istediği içeriği vererek sitenize trafik çekebilirsiniz.Meta Açıklaması Nasıl Olmalıdır?
- Sayfanın içeriği ile ilgili anahtar kelimesi meta etiketinde yer almalıdır. Burada dikkat etmeniz gereken husus ise bir ve ya iki defa kullanmanız fazlasına kaçmanız içeriğiniz ve web sayfanızın spam durumuna düşmesine neden olabilir.
- Web sitesinde bulunan her sayfa için ayrı ayrı meta etiketleri girilmelidir.
- Oluşturacağınız description yapıları içeriğinizle alakalı, kısa ve ilgi çekici olmalıdır.
- Oluşturacağınız meta tagları arama motorlarında üst sıralara çıkmak için değil kullanıcı dostu oluşturmalısınız.
Meta Açıklama Uzunluğu Ne Kadar Olmalıdır?
Meta başlığı kaç karakter olmalı konusuna da kısaca değinecek olur isek; Uzun sürelerce 150 ila 160 karakter olarak tercih edilmiş olmaları neredeyse kabul görmüştü ama Google son dönemlerde yapmış olduğu güncellemeler ila meta açıklaması uzunluğunu 320 karaktere kadar çıkardı. Bu artışın yaşanması dolasıyı ile site sahiplerine daha fazla veri girme imkanı olmuştur.Düzeltme: 320 karakter uzunluğundaki meta açıklamasından verim alamayan Google eski meta sayısı olan 150-160 sınırlarına tekrar dönmüştür.
Meta Açıklama Nasıl Eklenir?
Meta açıklaması nereye yazılır gibi bir sorunun cevabı ise; <head> ve diğer </head> kodları arasında olmasıdır. Yanlış konumlandırılmış olan metalar içeriğinizin arama motorlarınca anlaşıla bilirlik oranını düşürebilir. Bu iki kod arasında bulundurmanız arama motorlarının tanıması için yeterli olacaktır.HTML Meta Açıklama Örneği
<meta name="description" content="Anahtar kelimeleriniz ile kısa bilgi vereceğiniz bölümdür"/>