Albert Einstein Hakkında 9 İlginç Bilgi
Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçları beklemektir.
Dünyanın en zeki bilim insanı olarak kabul edilen Albert Einstein’ın 1879 yılında başlayan hikâyesini ele aldık ve hiç bilmediğiniz tüm özelliklerini sizler için derledik!
Hem uzayın sınırlarını zorlayan, hem de matematik ve fizik kurallarını baştan yazarak atom bombasının ve izafiyet teorisinin yaratıcısı olan Albert Einstein ile ilgili bilinmeyenlere gelin, şöyle bir göz atalım!
# ALBERT EİNSTEİN’İN EN SEVDİĞİ BİLİM İNSANI: GALİLEO GALİLİ
Tarihler 14 Mart 1879 yılını gösterdiğinde Almanya’nın Württemberg şehrinde doğan Einstein, 4 yaşına kadar hiç konuşamadı ve 9 yaşına kadar da konuşmasındaki bu problem devam etti.
Konuşma problemi yaşadığı sıralarda ailesi onun için endişelense de Einstein, kendini geliştirmeye devam etti. En sevdiği yazar sorusuna verdiği cevap Dostoyevski, en sevdiği bilim insanı sorusuna verdiği yanıt ise Galileo Galili oldu.
# BİLİM HAYRANLIĞI BİR PUSULA İLE BAŞLADI
Albert Einstein’ın bilime olan merakı, henüz 5 yaşındayken babasının ona verdiği cep pusulası ile başladı.
Küçük yaşlarda pusulayı incelerken, iğneyi belirli bir yöne hareket ettiren şeyin ne olduğunu merak etti ve bilime olan hayranlığı babası sayesinde başlamış oldu.
# 12 YAŞINDA MATEMATİK KURALLARINI YAZDI
Albert Einstein’ın matematik derslerinden kaldığı bilgisinin yanlış olduğunu hemen belirtelim. 12 yaşından itibaren matematik kurallarını yazmaya başladığını ve henüz 15 yaşındayken integral konularına meraklı oluşunu aktarmış olalım.
# YABANCI DİL KONUSUNDA OLDUKÇA BAŞARISIZDI
Albert Einstein her ne kadar fizik ve matematik alanındaki başarılarıyla tanınsa da yabancı dil konusunda bir o kadar başarısızdı.
İsviçre’deki Swiss Federal Polytechnic Enstitüsü’ne başvuran Einstein, akademinin yabancı dil sınavında başarısız olmuş, sınavı geçememişti.
# İLK EŞİ İLE OLAN SÖZLEŞMESİ
Albert Einstein’ın ilk eşi olan Mileva Maric ile aralarında ilginç bir anlaşma vardı.
İşin dedikodu kısmına değinmeden önce ünlü bilim insanı Einstein’ın, bu anlaşmayı çalışmalarına daha çok odaklanabilmek için yaptığını da hatırlatalım.
Einstein’ın akademik çalışmaları sebebiyle yaptığı anlaşmanın içeriğinde şunlar vardı: Çalışırken çalışma masasına dokunmamak, Einstein’ın haberi olmadan hiç kimseyle kişisel ilişkiler kurup sosyalleşmemek ve odasında her gün üç çeşit yemek bulundurmak.
Einstein’ın sıkı ve yoğun tempolu hayatından olacak ki Mileva ile ilişkileri çok sürmeden sonlanmıştır.
# NOBEL ÖDÜLÜNÜ ALDI!
Albert Einstein’ın her ne kadar Nobel ödülünü İzafiyet Teoremi nedeniyle aldığı söylense de bu ödülü Fotoelektrik Etkisi Kanunu’nu keşfetmesiyle almıştır.
# “MUCİZE YILI”
1905 yılına gelindiğinde Einstein için adeta mucize yıl ilân edildi.
Arka arkaya 5 akademik çalışma yayınlayan bilim insanı, bunların yanında fotoelektrik efekti, özel görelilik teorisi(E=mc2) ve 21 adet makaleye imza attığında henüz 26 yaşında idi.
# BEYNİ KAVANOZDA SAKLANDI
18 Nisan 1855 yılında hayatını kaybeden ünlü bilim insanın vasiyeti, cesedinin yakılıp küllerinin dağıtılmasıydı.
Vasiyeti yerine getirilen Einstein’ın vefatından sonra ölüm nedenini araştırmak isteyen Patalog Thomas Stoltz Harvey, beynini vücudundan ayırarak “Bu dünyamız hakkında her şeyi değiştiren beyindir.” diyerek beynini çalmış ve 20 yıl boyunca bir kavanozun içinde tutmuştur.
# İZAFİYET TEORİSİNİN DEĞERİ: 62 BİN 500 DOLAR
Profiles in History müzayede evinde Einstein’ın yazdığı 27 mektup için bir açık artırma düzenlendi.
Ünlü bilim insanının oğullarına yazdığı izafiyet teorisi ile ilgili makale 62 bin 500 dolara alıcısını buldu.
Bu müzayedede ünlü fizikçinin açık artırmaya çıkan 27 mektubu toplamda 420 bin doları aşkın bir fiyata satıldı.
76 yıllık yaşantısına koskoca bir dünya sığdıran ünlü fizikçi Albert Einstein ile ilgili şimdiye kadar hiç duymadığınız bilgileri sizlere aktardık.
Fizik ve matematik alanında yaptığı yeniliklerle bilim dünyasına birçok katkı sunan Einstein’ın çalınan beyni ise daha sonradan Mutter Müzesi’ne bağışlandı. Müzeye getirilen Einstein’ın beyni, müzenin en çok ziyaretçi toplayan unsuru olarak geçiyor.
Daha Fazlası İçin E-postayla Takip Edin!
Yada SAĞ ÜST KISIMDA BULUNAN İzle KISMINA TIKLAYINIZ! ONDAN SONRA HARİCİ BİR SAYFAYA GÖNDEİLECEKSİNİZ! ORADANDA İZLE TUŞUNA BASINIZ!
TEBRİKLER ARTIK SİTEMİZE ÜYE OLDUNUZ!
LÜTFEN AŞAĞIDAKİ YORUM KISMINA YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN!
Kaynak Siteleri
-Wikipedia
-Blognot
-Google
Albert Einstein Hakkında 9 İlginç Bilgi, albert einstein hakkında 9 ilginç bilgi,