Daha önce Blogger Site Haritası Eklemek başlıklı yazımızda Google Search Console üzerinden Site Haritası oluşturma ve xml formatında donwload edebilme yöntemini anlatmıştık. Bu yazımızda ise Bloğumuzda ilk günden beri yayınlanmış tüm yayınların kronolojik liste halinde blog sayfanızda görüntüleyebilme yöntemini anlatacağız.
Neden böyle bir sayfa oluşturmaya ihtiyacımız var? Blog yayınlarınızın gün geçtikçe artması, bloğunuzda bulunan yayınlara daha hızlı erişim sağlanması ve arama motorlarının sıralı blog içeriklerini daha iyi indekslemesi açısından büyük önem arz etmektedir.
Blog Sitesine Site Haritası Sayfası Nasıl Eklenir?
Blog sitenizde bir site haritası sayfası kurulumu yapmak için bloğunuzun yönetici panelinin sol tarafında bulunan Tema sekmesine tıklayın. Açılan panelde şablon editör sayfasını açmak için HTML' yi düzenle butonuna tıklayın ve aşağıdaki adımları uygulayın.
1. Aşağıdaki CSS kodlarını şablon editör sayfasında bulunan </head> kodunun bir satır üzerine ekleyin.
<b:if cond='data:blog.pageType == "static_page"'>
<style>.page-sitemap {text-align: left;}thead {background: #f44336;color: #fff}table {width: 100%}thead td {padding: 10px;border: none;margin: 0}tbody td {padding: 7px;background: #f4f4f4}.page-sitemap a {color: #222}.page-sitemap a:hover {color: #ff5722}</style></b:if>
2. Aşağıdaki javaScript kodunu şablon editör sayfasında bulunan </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin.
<b:if cond='data:blog.pageType == "static_page"'>
<script type='text/javascript'>//<![CDATA[function auh(a){for(var e=0;e<a.length;e++)var t="<span class='author-name'> "+a[e].name.$t+"</span>";return t}function ttt(a){var e=new Array;e[1]="Ocak",e[2]="Şubat",e[3]="Mart",e[4]="Nisan",e[5]="Mayıs",e[6]="Haziran",e[7]="Temmuz",e[8]="Ağustos",e[9]="Eylül",e[10]="Ekim",e[11]="Kasım",e[12]="Aralık";var t=a.substring(0,4),s=a.substring(5,7),l=a.substring(8,10),n="<span class='recent-date'>"+l+" "+e[parseInt(s,10)]+" "+t+"</span> ";return n}$(function(){var c=$('.page-sitemap'),counter=1;var r='/feeds/posts/summary?max-results=0&alt=json-in-script';function getLabels(e){if(e.category===undefined){return"<span>Etiket Yok</span>"}else{var labels='<a href="/search/label/'+e.category[0].term+'">'+e.category[0].term+'</a>';return labels}}function getSitemap(){var s='/feeds/posts/summary?max-results=10&alt=json-in-script&start-index='+counter;$.ajax({type:"GET",url:s,async:true,contentType:"application/json",dataType:"jsonp",success:function(e){var t=e.feed.entry,more=t.length<10?false:true;for(var s=0;s<t.length;s++){for(var l,n=t[s],i=0;i<n.link.length;i++)if("alternate"==n.link[i].rel){var r=n.link[i].href;break}if(!more){c.find('tfoot').hide()}var title='<a href="'+r+'">'+n.title.$t+'</a>',date=ttt(n.published.$t),labels=getLabels(n),cc=counter+s;c.find('tbody').append('<tr><td>'+cc+'</td><td>'+title+'</td><td>'+date+'</td><td>'+labels+'</td></tr>')}counter+=10}})}$.ajax({type:"GET",url:r,async:true,contentType:"application/json",dataType:"jsonp",success:function(e){var content="<h3>Toplam Yayın Sayısı: "+e.feed.openSearch$totalResults.$t+"</h3>";c.append(content);var more=parseInt(e.feed.openSearch$totalResults.$t)<10?false:true;if(e.feed.openSearch$totalResults.$t>0){c.append("<table><thead><tr><td>Sıra</td><td>Başlık</td><td>Yayın Tarihi</td><td>Etiketler</td></tr></thead><tbody></tbody></table>");if(more){c.find('table').append('<tfoot><tr><td><button class="loading-more">Daha Fazlası</button></td></tr></tfoot>')}getSitemap()}else{c.append("<h4>Başka yayın yok</h4>")}c.find('.loading-more').click(getSitemap)}})});//]]></script></b:if>
Yukarıdaki javaScript kodu içerisinde belirtilen yerden site haritası eklentisinde görüntülenmesini istediğiniz yayın sayısını değiştirebilirsiniz.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra şablonu kaydetin.
Şimdi sayfanın oluşturulması adımına geçebiliriz.
Bloğunuzun yönetici panelinin sol tarafında bulunan menüde bloğunuzun sabit sayfalarının yer aldığı ''Sayfalar'' sekmesine tıklayın. Açılan panelin sol üst tarafından görünen ''Yeni Sayfa'' butonuna tıklayın.
Açılan sayfanın sol üst koşesinde görüntülenen ''Oluştur'' ve ''HTML'' butonlarından ''HTML'' butonuna tıklayarak HTML editör sayfasını açın ve aşağıdaki adımları uygulayın.
Aşağıdaki HTML kodunu sabit sayfanızın HTML edtör bölümüne ekleyin.
<p>Açıklama</p>
<div class='page-sitemap'></div>
Yukarıdaki kod içerisinde yer alan ''Açıklama'' yerine sayfanızla ilgili bir kaç satırlık açıkmala ekleyin.
Site haritası sayfanızın sayfanızın başlığını ve arama açıklamasını ekleyin. Arama açıklamasına sayfanızın adını eklemeniz yeterli olacaktır. Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra sayfayı yayınlayın.
KategoriBlogger Destek