1. Meta Tags Açıklaması
Meta açıklaması sitenizin arama motorlarında görünen açıklamasına denir. Örnek olarak alttaki görsele bakabilirsiniz.
Kırmızı alan içinde yer alan kısım bizim Meta açıklamamız oluyor. Bunu nasıl yapacağımıza geçelim hemen. İlk önce blogumuzun kontrol panelini açalım ve ayarlar kısmına gelelim. Ardından Meta etiketler kısmını bulalım ve Arama açıklamalarını etkinleştir seçeneğini aktif edelim. Alttaki örnekteki gibi sitenizi tanıtan çok uzun olmayacak şekilde bir tanıtım yazısı yazıp kaydet diyerek işlemimizi tamamlayalım.
2. Özel Robots.txt
Bu seo olayının en önemli parçalarından biridir eğer yanlış bir şey yaparsanız siteniz arama motorlarında gözükmeyebilir. Bu özellik sayesinde arama motorları sitenizi rahatlıkla tarayabilir.
Öncelikle blogumuzun kontrol paneline girip ayarlar bölümüne gelelim ve Özel Robots.txt kısmını bulalım ardından Özel ads.txt özelliğini etkinleştir diyelim ve Özel Robots.txt kısmına alttaki kodları yapıştırıp kaydet diyelim.
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: http://canuzunyool.blogspot.com/sitemap.xml
3. Özel Robot Başlık Etiketleri
Bu yapacağımız işlem ise sitemizde yer alan hangi kısımların indexlenip indexlenmediğini seçmek olacak. Yani arama motorlarında sitemizin hangi kısımlarının gözüküp gözükmediğine karar vereceğiz.
Üstte anlattığım Özel Robots.txt kısmının hemen altında yer alan Özel Robot Başlık Etiketlerini etkinleştir diyelim. Ardından altta işaretlediğim yerleri işaretleyip kaydedin.
Ana Sayfa Etiketleri
4. Sitenizi Search Console'a Ekleyin
Search Console sitenizde yer alan url'leri botlar aracılığıyla inceler ve bunların arama motorlarına eklenebilirlik durumuna bakıp sitenizi indexler. Seo ayarlarındaki en önemli kısımlardan biridir.Öncelikle buraya tıklayarak Search Console'u açalım. Ardından şimdi başla diyelim sizi alttaki sayfaya yönlendirecektir. Buraya sitenizin adresini girin ve devam edin.
Bu işlemden sonra sitemizi doğrulamak için yöntemler çıkacaktır burdan HTML etiketi kullanarak doğrulamayı seçelim ve çıkan kodları temamızın <head> kısmının hemen altına ekleyelim. Ekledikten sonra bitti diyerek devam edelim. Daha sonra alttaki görseldeki gibi site haritaları kısmına gelelim.
Sırayla https://canuzunyool.blogspot.com/sitemap.xml ve https://canuzunyool.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 url'lerini Site haritası URL'sini girin kısmına gönderin. canuzunyool.blogspot.com Yazan yerleri kendi sitenizin adresine göre düzenlemeyi unutmayın.
5. Resimlerinize Alt Başlık Ekleyin
Birçok kişi bunu atlar fakat resimlerinize alt başlık eklemek sizi eklemeyen kişilerden arama motorlarında daha üste çıkarır. Yazı yazarken eklediğiniz resme bir defa tıklayın ve sağ altta çıkan ayarlar simgesine tıklayın. Alttaki görseldeki gibi yazınızla veya görselle alakalı istediğiniz bir şey yazabilirsiniz fark etmez.
6. Kalıcı Bağlantı Ve Arama Açıklaması
Yazılarınızı yazarken kalıcı bağlantınız otomatik olarak oluşturuluyor fakat Türkçe karakterler eklenmediği için ortaya bazen saçma şeyler çıkabiliyor bunu yazınızı yazarken sağ tarafta bulunan Kalıcı Bağlantı kısmından düzeltebilirsiniz.
Siz de Otomatik Kalıcı Bağlantı işaretli olacaktır her seferinde Özel Kalıcı Bağlantıyı seçerek yazınızın başlığına göre düzenlemeyi unutmayın.
Arama açıklaması ise tıpkı sitemizin arama açıklaması olduğu gibi yazdığımız her yazının da arama açıklaması bulunuyor bunu da yazınızı yazarken sağ tarafta bulunan Arama Açıklaması kısmından alttaki resimdeki gibi ekleyebilirsiniz.
Temel olarak yapmanız gerekenler bunlar. Ayrıca makale yazarken kesinlikle özgün olun başka sitelerden kopyalayıp yazmanız bir anlam ifade etmez. Aklınıza takılan bir şey veya seo ayarlarına eklemek istedikleriniz olursa yorum bölümünde belirtebilirsiniz.
Kategoriseo