Lenovo dizüstü bilgisayarlardaki küçük ekran sorununu çözüyor!

Tech World 2022 etkinliğinin başlaması ile birlikte Lenovo yeni teknolojilerini hazırlanan bir video üzerinde sergiledi. Şirketin özellikle yuvarlanabilen OLED ekran teknolojisi ve bu teknolojiyi sonuna kadar kullanarak genişleyen bir ekrana ev sahipliği yapan laptop prototipi oldukça dikkat çekti.

Lenovo’dan genişleyen ekrana sahip dizüstü bilgisayar

Bir zamanlar, dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarların yapabildiklerinden oldukça uzaktı. Bu nedenle, taşınabilir olmaları dışında fazla bir kullanım alanı bulunmuyordu. Bugün ise dizüstü bilgisayarlar, neredeyse masaüstü bilgisayarların yapabildikleri her şeyi yapıyor.

Bu noktada ise laptop modellerinin küçük ekranlarını tek dezavantaj olarak sayabiliriz. Büyük ekranlı dizüstü bilgisayarlar bulunsa da bu modeller de pratiklik konusunda sıkıntı yaratıyor. Lenovo’nun tanıtımını yaptığı prototip ise tam olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için tasarlanmış gibi görünüyor.


Lenovo daha önce ThinkPad X1 Fold modeli ile katlanabilir dizüstü bilgisayar konusunda ilk adımını atmıştı. Şimdi ise bu prototip ile çok daha kullanışlı bir ekrana sahip laptop ile karşı karşıyayız. İlk etapta standart bir laptop gibi görünen bu bilgisayar, genişleyen ekranı ile çalışmak için çok daha fazla alan sağlıyor.


Lenovo ThinkPad X1 Fold

Paylaşılan videoda bilgisayar ekranının kayarak yavaşça büyüdüğünü ve iki katına ulaştığını görüyoruz. OLED ekranı döner bir mekanizma ile birleştiren Lenovo, kesinlikle oldukça güzel bir işe imza atmış gibi görünüyor.

Tabi ki prototip konusunda bazı endişeler de yer alıyor. Bu bükülebilir ekranın dayanıklılığı ilk soru işareti olurken, eklenen kayar mekanizmanın getireceği fazladan ağırlık da aklımızı sorgulayan bir diğer nokta. Ekran büyüdüğünde bilgisayarın yaşayabileceği olası denge problemleri de akla gelen bir diğer sorun olarak dikkat çekiyor.

Ancak her ne olursa olsun Lenovo bu teknoloji ile laptop modellerinde yeni bir dönem başlatabilir. Diğer yandan bu prototipin gerçeğe dönüşüğ dönüşmeyeceği de henüz kesinleşmiş değil. OLED ekranların gelişmesi ile ilerleyen dönemde bu tür laptop modellerini de Lenovo’dan görebiliriz.

Lenovo’nun konsept dizüstü bilgisayarı sahip olduğu teknoloji bakımından kesinlikle umut vadediyor. Peki siz Lenovo’nun genişleyen ekranlı dizüstü bilgisayarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz https://ift.tt/q4fOD2F

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim