Eyüp Batal: “81 ilimizin tamamı maden ihraç ediyor”

 

 

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Batal, Türkiyenin maden ihracatına dair bazı verileri paylaştı. Dünyada bilinen 90 madenin 80inin ülkemizde çıkarıldığını söyleyen Batal, Türkiyenin doğru kararlarla maden zengini olarak anılan ülkelerden biri olabileceğini söyledi.

 

Yatırım artsın, ihracat katlanır

 

Türkiyenin 81 ilinden de maden ihracatı yapıldığını söyleyen Batal, gayrisafi milli hasıladan madenciliğin aldığı payın yüzde 1lerde olduğunu ekledi. Bu payın yüzde 7ye çıkarılması durumunda bugünkü ihracat oranının 5-6 katına çıkacağını kaydeden Batal, Türkiyede yerin altında 30 milyar dolarlık maden potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

 

Madende dışa bağımlılık en büyük sorun

 

Her yıl 40 milyar dolar seviyesinde maden ithal eden bir ülke olduğumuzu söyleyen Batal, bu durumun ülkemizdeki pek çok sektörü mali açıdan zorladığını söyledi. Ülkenin mevcut potansiyelini açığa çıkarmak için doğru kararların alınması gerektiğini söyleyen Batal, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak bu hedef ulaşmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını ekledi.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz https://ift.tt/o5wSstV

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim