Son Günlerin Gözdesi: Mina Coin Neden Yükseliyor?

 

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, son zamanlarda dikkat çeken bir kripto para olan Mina Coin ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

 

Mina Coin Fiyat Beklentileri

 

Kripto para piyasalarındaki son büyük yükseliş dalgasında MİNA Coin yüzde 100’ün üzerinde artış yaşamıştı. O günün sabahında yatırımcılar Upbit müjdesinin de etkisiyle devasa kazanç gördü. Şimdi popüler altcoin tekrar 0,7 doların üzerinde yeni zirveler hedefliyor olabilir.

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Yazı hazırlandığı sırada Binance borsasında en fazla yükselen altcoinler arasında MİNA Coin var. Fiyat yüzde 13 artışla 0,74 dolarda bulunuyor. İşlem hacmi kümülatif olarak 100 milyon doları aştı ve bu kesinlikle etkileyici. Büyük ralli başlamadan önce günlükte birkaç milyon dolara kadar düşen hacim şimdi 100 milyonun üzerinde. Piyasa değeri 739 milyon dolarken hacim %165 artışla 174 milyon dolara ulaştı.

 

Öte yandan spot hacim artıyor, açık faiz ve fiyat da yükseliyor. Bu da Mina Coin’in ralliye başladığını gösteriyor. Eğer BTC fiyatında büyük bir sarsıntı görmezse ilerleyen saatlerde vadeli talebin de artışını sürdüreceği varsayımına başlı olarak yeni zirveler görebiliriz. 0,95 dolar ve üzerindeki hedefler için 0,76 dolar üzerinde dört saatlik kapanışlar son derece önemli olacak.

 

Mina Coin Nedir?

 

Mina Protokolü, DApp'leri daha verimli çalıştırmak amacıyla hesaplama gereksinimlerini azaltmak için oluşturulmuş minimal bir "özlü blok zinciridir". Mina, kullanımdaki büyümeye rağmen boyutu sabit kalacak şekilde tasarlandığı için dünyanın en hafif blok zinciri olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik açısından dengeli kalmaktadır. Proje, Ekim 2020'de Coda Protocol'den Mina'ya yeniden markalandı.

 

Mina, kullanıcıların platformu doğrudan genesis bloğundan yerel olarak doğrulamasını sağlayan verimli bir dağıtılmış ödeme sistemi elde etmek için çalışıyor. Teknik tanıtım belgesi bunu "özlü blok zinciri" olarak adlandırıyor.

 

Protokol, bir kişinin söz konusu bilgiyi ifşa etmeden bilgiyi doğrulamasını sağlayan kriptografik bir kanıt olan Sıfır Bilgi Özlü Etkileşimsiz Bilgi Argümanlarını (zk-SNARKs) kullanıyor. Ancak, bir kullanıcının platformu oluşum bloğuna kadar izleyebilmesini sağlamak büyük bir ağda pratik olmayabilir. Bu nedenle Mina, yalnızca son birkaç bloğa odaklanan SNARK'ları aşamalı olarak hesaplar - yani son kullanıcılar bir bloğun tüm işlem geçmişi yerine bu zk-SNARK sıkıştırılmış kanıtı kontrol eder.

 



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz https://ift.tt/wmsYFeO

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim