Almanya Euro 2024’ün Favorileri Arasında Gösteriliyor

 

Euro 2024 heyecanı, Haziran ayında başlayacak. 24 takımın mücadele edeceği organizasyon, bir ay sürecek ve 14 Temmuz 2024 tarihinde oynanacak final maçıyla bitecek. Yakından takip edenlerin bildiği üzere Avrupa Şampiyonası’na Almanya ev sahipliği yapacak. Futbolun beşiği olarak kabul edilen bu ülke, aynı zamanda turnuvanın favorilerinden birisi!

Julian Nagelsmann İlk Ciddi Sınavını Euro 2024’te Verecek

2022 Dünya Kupası’nda ciddi bir hayal kırıklığı yaşayan Almanya, deneyimli teknik adam Hansi Flick ile yollarını ayırma kararı aldı. İsmi milli takımla anılan Joachim Löw, bir süre daha çalışmak istemediğini dile getirdi. Almanya Futbol Federasyonu, takımı Euro 2024 için Julien Nagelsmann’a emanet etti. 1987 doğumlu teknik adam, son olarak Bayern Münih’i çalıştırmıştı. Takımının almış olduğu istikrarsız sonuçlardan dolayı görevine son verilmişti.

37 yaşındaki antrenör, 22 Eylül 2023 tarihinden bu yana Almanya’nın başında! Şu ana kadar altı maçta teknik adam olarak sahaya çıktı. UEFA Euro 2024, tahmin edebileceğiniz üzere genç çalıştırıcının ilk ciddi sınavı olacak. Alman basınında Julien Nagelsmann hakkında çıkan haberlerin pek olumlu olmadığını söylemek gerekir. Birçok kişi, 1987 doğumlu antrenörün bu turnuvada şampiyonluk hedefleyen Almanya için yeterli olmadığını düşünüyor.

Florian Wirtz Turnuvanın Sürpriz İsmi Olabilir

2020-2021 sezonundan bu yana Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen’de forma giyen Florian Wirtz, Euro 2024 Almanya kadrosunun en tehlikeli ismi olarak gösteriliyor. 2003 doğumlu oyuncu, bu sezon kulübünün formasıyla toplam 46 maça çıktı. Söz konusu müsabakalarda 18 gol atıp 19 asist yaptı. Bundesliga’da şampiyon olan, Avrupa Ligi’nde ve Almanya Kupası’nda finale yükselen Bayer Leverkusen’in en önemli oyuncusu olarak dikkatleri üzerine çekti.

Toni Kroos Milli Takıma Geri Dönüyor

UEFA Euro 2024, birtakım sürprizlere de sahne olacak. Çok uzun süreden bu yana milli takımda görev almayan Toni Kroos, Avrupa Şampiyonası için geri dönmeye hazırlanıyor. 2023-2024 sezonunda Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen ve LaLiga’da şampiyon olan 34 yaşındaki oyuncu, Florian Wirtz ile beraber Almanya’nın UEFA Euro 2024 kahramanlarından biri olabilir.

 



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri https://ift.tt/G6jAwLJ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim