Sarkıt lineer armatür ışıkla aydınlatma için 5 çekici fikir

 

 

Konut, ofis veya ticari mekanların dekorasyonunda en çok kullanılan lineer ışık türlerinden biri de sarkıt lineer ışıktır. Minimal görünümüyle sarkıt lineer ışık, mutfak tezgahı, yemek masası, ofis masaları, mağaza ve showroomun çeşitli bölümlerini aydınlatmak için en iyi seçenektir. Bu makalede, doğrusal ışık asılı olan bir ışık perdesi için 5 basit ve aynı zamanda çok yaratıcı fikir tartışılmaktadır.

 

Lineer armatür sarkıt ışık nasıl çalışır?

Asma lineer ışıkların montajı genellikle birbirinden pek farklı değildir. Asılı doğrusal ışığı monte etmek için genellikle iki asma kablo veya teleskopik asma yöntemi kullanılır. Askılı kabloyu kullanmak için elektrik telini ayrı ayrı hazırlayıp kablo boyunca geçirerek elektrik akışını sağlamanız gerekir ancak teleskopik askı kablodan daha kalın olduğundan elektrik teli içinden geçirilir bu nedenle ayrı ayrı ihtiyaç duymazsınız kablolama.

 

lineer ışıkla aydınlatma danışmanlığı

 

Artık asılı lineer ışığın nasıl kurulacağını bildiğimize göre, bu lineer ışıkla aydınlatma fikirlerine geçebiliriz:

Farklı yüksekliklerde doğrusal ışığın yan yana montajı

Asılı kablolar genellikle yüksekliği ayarlama özelliğine sahiptir. Yani bir mekanda yan yana birden fazla asılı lineer ışık kullanıyorsanız, bu ışıkları biraz düzensizlik yaratarak farklı yüksekliklere monte edebilirsiniz. Doğrusal ışıkları farklı yüksekliklere yerleştirerek nihayet modern bir avizeye sahip olacak ve mekana daha fazla derinlik kazandırabilir, tavanın daha yüksek görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

Lineer ışığın başlangıcı ve sonu arasındaki yükseklik farkı

Önceki bölümde sunulan fikri takip ederek doğrusal ışığınızın başlangıcını ve bitişini iki farklı yüksekliğe yerleştirebilirsiniz. Özellikle dekoratif lineer aydınlatma gerektiren mekanlarda bu oldukça yaratıcı bir yöntemdir. Belki lambanın arkasına biraz sarmaşık veya başka bitkiler eklemek de iyi bir çözüm olabilir. Bu yöntemi kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta olası tehlikelerin önüne geçebilmek için lineer ışığın başı ile sonu arasındaki yükseklik farkının, ışığın ağırlığını iki kablo arasında bölüştürmeye yetecek kadar olması gerektiğidir.

 

İki yönlü Lineer ışık, modern bir çözüm

En güncel doğrusal ışık türlerinden biri, çift taraflı sarkıt doğrusal ışıktır. İki yönlü doğrusal ışıkta, lambanın alt ve üst kısmına iki ışık kaynağı yerleştirilir, birincisi lambanın altındaki alanı yani yeri aydınlatır, ikincisi ise ışığını tavana yansıtır. Tavan lambası (uplite) yaptırarak mekanınızı dolaylı olarak aydınlatabilir ve yumuşak ışığının olağanüstü güzelliğinin keyfini çıkarabilirsiniz. İki yönlü asılı lineer ışıkta downlight ve uplight ışık kaynaklarının her biri ayrı ayrı açılıp kapatılabilmektedir. Günümüz dekorasyonunda çift yönlü doğrusal aydınlatma kullanmak, kamaşmasız aydınlatmanın en kolay ama bir o kadar da modern yollarından biridir.

 

Sürekli doğrusal ışık yerleşik ve birleşik sarkıt

Asma tavan kullanımı veya kiriş geçişi nedeniyle tavan yüksekliğinin farklılık gösterdiği mekanlarda, yüksekliği daha düşük olan bir mekanda yerleşik lineer ışık ve asılı lineer bir aydınlatma kullanmak çok yaratıcı bir çözümdür. daha yüksek bir alanda ışık. Yani bu lambayı taktıktan sonra bir kısmı gömme, diğer kısmı sarkıt olan sürekli doğrusal bir ışığa sahip olacaksınız.

 

Birkaç sarkıt doğrusal ışığın zincir bağlantısı

Bu yöntemi kullanmak için biraz hesaplama yapmanız gerekebilir ancak doğrusal ışığın son şekli çok güzel olacaktır ve nihai sonucu gördükten sonra kurulumun zorluğunun değerini anlayacaksınız. Bu yöntemde, birkaç dairesel veya kare ve dikdörtgen doğrusal ışık (genellikle kenarları kapalı olarak şekillendirilir) birbirine zincirlenir. Birçok üretici bunu sizin için fabrikada sıfırdan yapıyor.

 

Yukarıdakiler sarkıt Lineer ışık kullanan en çekici ve yaratıcı aydınlatma fikirlerinden 5 tanesiydi. Mekanınızı aydınlatacak sarkıt lineer ışık arıyorsanız Ecowatt lineer ışık, OSRAM çipleri kullanılarak istediğiniz ölçü ve ebatlarda üretilebilir ve 5 yıl koşulsuz değişim garantisi altındadır. Daha fazla bilgi almak, aydınlatma danışmanlığı ve lineer ışık satın almak için Tekwat web sitesini ziyaret edin veya çevrimiçi danışmanlık yoluyla bizimle iletişime geçin.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri https://ift.tt/0bUMiwB

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim