3D Yazıcımız Bozulduğunda Neler Yapmalıyız?

 

3 Boyutlu yazıcılar son yılların en gözde ürünlerinden biridir. Özellikle kendisini modelleme veya mühendislik alanında geliştirmek isteyen kişilerin 3 boyutlu yazıcı edinmeleri neredeyse şart olmuştur. Günümüzde 3 boyutlu yazıcılar plastik çıktılar verebilmektedir. Fakat gelecekte ise bunların metal parçalar basabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. 3D yazıcılar zaman içerisinde bozulabilir ve kullanılamaz hâle gelebilir. Yazıcıların bozulmaları arasındaki sebepler farklı nedenlerden dolayı kaynaklanıyor olabilir. İşte 3d yazıcımız bozulduğu zaman yapmamız gerekenler ise şu şekilde özetlenebilir:

  • 3 Boyutlu yazıcımız arızalandığı zaman yapabileceğimiz ilk işlem internetten 3d yazıcı servisi aramak olmalıdır. Bununla ilgili 3d yazıcı tamiri yapabilen şirketler günümüzde mevcuttur. Fakat bu bizlere maliyet açısından biraz pahalıya patlayabilir.
  • 3D yazıcılarımız bozulduğunda eğer ki yazıcılardan kendimiz anlıyorsak internetten 3d yazıcı yedek parça siparişi vererek kendimiz de tamirat işlemlerini yapabiliriz.

Arduino Araçları Nedir, Kimler için Uygundur?

Arduino temel programlama ve elektronik bilgisi gerektiren bir konudur. Bu genel anlamda programlamayı veya elektroniği temel anlamda öğrenebilmenizi sağlayacak araçlar olarak da tanımlanabilir. Arduino ile farklı projeler hayata geçirebilir ve tamamen hayal gücünüze bağlı olarak yeni tasarımlar yapabilirsiniz. Arduino genel anlamda küçük çocuklar için uygun olabilse de yetişkinler de kendilerini geliştirebilmek amacıyla bu ürünleri internetten satın alabilir.

Arduino Öğrenmenin Avantajları Nelerdir?

Arduino öğrenmek genel anlamda birçok avantaja sahiptir. İşte internetten videolarını izleyerek öğreneceğiniz Arduino devrelerinin veya BMS devresi gibi olayların sizlere katabileceği avantajlar şunlardır:

  • Arduino ile vakit geçirmek daima eğlencelidir. Kendisine yeni bir hobi edinmek isteyen, keyifli vakit geçirirken bir şeyler öğrenmek isteyenler bu araçları satın alabilirler. Arduino ile keyifli vakit geçirirken ufkunuzu geliştirebilir, yeni bir hobi edinebilmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Arduino ile yapılan veya tamamlanan projelerin genel anlamda bizlere avantajları oldukça fazladır. Çünkü yapılan projeler hayatımızın her alanında karşımıza çıkabilir. Örneğin yeni bir kişiyle tanıştığımız zaman ona projelerimiz hakkında bilgi verebiliriz. Bunun yanı sıra yapacağımız bir iş görüşmesinde insanlara yaptığımız projeler hakkında bilgiler vererek işe alınabilme olasılığımızı artırabiliriz.

Seçeceğimiz arduino parçaları ise oldukça önemlidir. Eğer ki daha tecrübemiz bulunmuyorsa başlangıç paketlerini tercih edebiliriz. Biraz daha ileri seviye için farklı ekstra parçaları da yine internetten Hobi Mekatronik web sitesinden bulabiliriz.

3D Yazıcı Yedek Parça ve Filament Nereden Bulabiliriz?

Yazdırdığımız parçaların büyüklüğüne göre harcayacağımız filament miktarı artacaktır. İnternet üzerinde yedek parça veya filament bulabilmemiz artık mümkündür. Bunun için gidebileceğimiz web sitelerinin sayısı da giderek artmaktadır. Tüm bunların yanı sıra güvenle pla filament alabileceğiniz bir web sitesi de mevcut. Bu web sitesinin adı Hobi Mekatronik şeklindedir. Sizlerde hemen şimdi Arduino paketleri veya 3 boyutlu yazıcı yedek parçaları tedariği için https://www.hobimekatronik.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri https://ift.tt/mjYaruD

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim