Berat Alanyalı’nın Yeni Kitabı “Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi” Raflarda

Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi - Berat Alanyalı

Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi raflardaki yerini alıyor. Berat Alanyalı imzalı kitap Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. | ÖN OKUMA

Harry Potter’daki Bitkibilim dersi, özellikle Sırlar Odası’ndaki adamotu bitkisi ile seride oldukça önemli bir yer kaplıyordu. Hatta birçok panzehirin kaynağıydı. Bununla birlikte Yasak Orman’da da envai çeşit bitki yer alıyordu. Serinin en önemli karakterleri arasında yer alan Neville Longbottom’ın daha sonrasında Bitkibilim’e yöneldiği ve bu anlamda Hogwarts’ta Profesör Sprout’tan sonra ders verdiği de bilinenler arasında. İşte şimdi, bitkilerin önemine değinen ve “Daha güzel bir dünya için” mottosuyla ortaya çıkan bir kitaptan ve yazarından bahsedeceğiz.

Berat Alanyalı, 31 Ocak 1961’de Ankara’da doğdu. Kökleri Selanik’e dayanan Alanyalı’nın anne ve babası Edirne’lidir. İlk ve orta öğrenimini İskenderun’da tamamlayan Alanyalı, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

Alanyalı, edebiyat dünyasına öyküleriyle adım attı. İlk öykü kitabı Ömrün Yazı 2012 yılında Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı. Ardından genellikle çocuklara yönelik birçok kitabı yayınlandı. Yazar, öyküleri ve öykü incelemeleriyle Eşik Cini, Varlık, Hece Öykü, Akköy, Rüzgar, Deliler Teknesi, İle, Bugünden Edebiyat gibi dergilerde de yer aldı.

Yazarın yine YKY’den daha önce çıkan kitapları arasında Afacan Hızlı’nın Büyük Serüveni, Yaramaz İki, Neşeli Orman’ın Şair Kurbağası ve Neşeli Orman’ın Çevrecileri gibi kitapları yer alıyor.

Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi – Berat Alanyalı | Arka Kapak Tanıtımı

Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi - Berat Alanyalı

Sevgili çocuk, istersen sen de tohum sürdürücüsü olabilirsin! Sana da Tohumların Şövalyesi desinler istemez misin?

Belki elma, şeftali, kiraz, karpuz…

Belki domates, biber… Hatta sevdiğin çiçekler!

İstediğini seç. Bunların tohumlarını doğrudan toprağa ekebilirsin. Bu olanağın yoksa da üzülme.

Sevdiğin bitkilerin sürdürücüsü olmanın bir yolu daha var: Tohum topları yapmak!

Berat Alanyalı’nın yazdığı Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi’ne Tuğçe Karaburçak neşeli resimleriyle eşlik ediyor.

Toplamda 40 sayfadan oluşan ve her yaş için uygun olan eserin illüstrasyonlarını Tuğçe Karaburçak üstleniyor. Eylül 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserin tadımlık ön okuması için buraya tıklayabilirsiniz.

Berat Alanyalı’nın Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

The post Berat Alanyalı’nın Yeni Kitabı “Balkabağı ile Tohumların Şövalyesi” Raflarda appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/Hhp6C8q

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim