Big Bang’den Dijital Devrime… “Zaman Atlası” ile Tarihte Görsel Bir Yolculuk

Zaman Atlası - Tommaso Maiorelli

Tommaso Maiorelli imzalı Zaman Atlası raflardaki yerini alıyor. Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanan eser Big Bang’den günümüze zaman çizelgeleri eşliğinde tarihsel bir yolculuk sunuyor. | ÖN OKUMA

Zaman Atlası kitabı Türkçe raflarındaki yerini aldı. Tommaso Maiorelli’nin kaleme aldığı eserin illüstrasyonlarını İtalyan illüstatör Carla Manea üstleniyor.

Harry Potter evreninde büyünün tarihsel derinliği ve zenginliği akıllardan çıkmayacak bir şekilde dizayn edildi. Hogwarts’ın kuruluşundan Felsefe Taşı’nın keşfine, Albus Dumbledore’un kahramanlıklarından Voldemort’un yükselişine kadar büyü dünyasının her köşesi, zamanın sihirli dokunuşlarıyla şekillendi. J.K. Rowling, büyü evreninin tarihini ince ince örerek, büyücü toplumunun evrimini gözler önüne sermeyi başardı.

Şimdiyse rotamızı Muggle dünyasına çeviriyoruz. 1989 doğumlu İtalyan yazar ve editör Tommaso Maiorelli, Felsefi Bilimler alanında lisans derecesine sahip ve kitaplara duyduğu derin tutku ile tanınıyor. Bir süre tarih ve felsefe öğretmenliği yaptıktan sonra 2016 yılında Giunti Editore’de çalışmaya başladı. Önce çeviri editörü olarak, ardından masaüstü editör olarak görev aldı. 2023’ten itibaren Bompiani yayınevinde İtalyan edebiyatı bölümünde çalışıyor.

Zaman Atlası (2021) ve Renkler Atlası (2023) gibi eserlerin yazarı olan Maiorelli, özellikle tarih, felsefe ve çocuk edebiyatı alanlarında önemli çalışmalar yaptı. İlk kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Zaman Atlası – Tommaso Maiorelli | Arka Kapak Tanıtımı

Zaman Atlası - Tommaso Maiorelli

Big Bang’den günümüze zaman çizelgeleri eşliğinde tarihte bir yolculuk.

Bu büyük resimli atlas, evrenin doğuşundan günümüze kadar dünya tarihindeki önemli olayları, zaman çizelgelerini görsel araç olarak kullanarak, pencere gibi açılan geniş sayfalara yer vererek ele alıyor.

Zamanda yapılan bu yolculukta insanlığın büyük fetihleri ve buluşları, büyük imparatorlukların doğuşları ve çöküşleri, en ünlü savaşlar ve sanat harikaları, bilim ve edebiyat yer alıyor. Dinozorlardan Antik Roma’ya, Ortaçağ şatolarından büyük dünya savaşlarına, Big Bang’den dijital devrime her şey…

8 ve 15 yaş arası çocuklar için uygun olan ve toplamda 112 sayfadan oluşan kitabı, kısa bir süre önce yeni eseri Masal Masal Üstüne 2: Bir Varmış Bir Yokmuş, İki Mısır Püskülüne Salıncak Kurmuş… ile okurlarının karşısına çıkan Filiz Özdem çeviriyor. Önsöz ise Giovanni Caprara’ya ait. Eylül 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eserin tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Tommaso Maiorelli’nin Zaman Atlası kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

The post Big Bang’den Dijital Devrime… “Zaman Atlası” ile Tarihte Görsel Bir Yolculuk appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/SOyd4fQ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim