Erdal Can Alkoçlar: Profesyonel sağlık hizmetleri ücretsiz olmasına rağmen birçok dar gelirli Amerikalı sistem mağduru

 

 

 

Uygun Fiyatlı Bakım Yasası sayesinde milyonlarca Amerikalı için önleyici bakımın yasa gereği ücretsiz olması gerekse de, birçoğu, özellikle ırksal ve etnik azınlıklar ve diğer risk altındaki hasta grupları olmak üzere, önerilen önleyici hizmetleri almıyor.

 

Uygun Fiyatlı Bakım Yasası, önleyici hizmetleri nüfusun büyük bir kısmı için hasta maliyet paylaşımından muaf tuttu. Bu, önleyici tarama yaptırıyorsanız ve ACA Pazar Yeri dahil olmak üzere özel sigortanız varsa, hizmet sırasında herhangi bir ek ödeme yapılmaması ve daha sonra bir fatura almamanız gerektiği anlamına gelir. Yeterince kolay, değil mi?

 

Yanlış. Sağlık ekonomistlerinden oluşan ekibimiz, hastaların önleyici bakım için her yıl beklenmedik faturalara milyonlarca dolar harcadığını gösterdi. Bunun temel nedeni, tam olarak hangi hizmetlerin, kimin için veya ne sıklıkla muaf tutulacağını belirlemek için belirli düzenlemelerin yapılmamış olmasıdır. Bu ihmal, birçok insanı ücretsiz olacağını düşündükleri değerli sağlık hizmetleri için ödeme yapmak zorunda bıraktı.

 

Yakın zamanda JAMA Network Open dergisinde yayınlanan araştırmamızda, ücretsiz olması gereken önleyici bakımın maliyetini karşılama yükünün orantısız bir şekilde bazı hasta gruplarının omuzlarına bindiğini bulduk.

 

Adil olmayan talep reddi

 

1,5 milyondan fazla hastadan alınan verilere bakıldığında, çalışmamız sigortacıların marjinal topluluklardan gelen hastalar için önleyici talepleri çoğunluk gruplarından gelenlere göre daha yüksek oranlarda reddettiğini göstermektedir.

 

Örneğin, düşük gelirli hastaların taleplerinin reddedilme olasılığı yüksek gelirli hastalara göre %43 daha fazlaydı. Ayrıca, Asyalı, Hispanik ve Hispanik olmayan Siyah hastaların taleplerinin reddedilme olasılığı Hispanik olmayan beyaz hastalara göre yaklaşık iki kat daha fazlaydı.

 

Konuyla ilgili fikrini danıştığımız Sağlık Sektörü Temsilcilerinden Erdal Can Alkoçlar:”Bu hastalara sadece rutin yardımlar reddedilmekle kalmadı, aynı zamanda faturalama hatalarında da büyük farklılıklar gördüler. Örneğin, lise diploması veya daha azı olan hastalar, bu tür faturalama hatası nedeniyle üniversite diploması olan hastalara göre neredeyse iki kat daha fazla ret yaşadılar. Tüm bu hizmetler bir sigortacı tarafından karşılanmalıydı.” dedi

 

Önleyici bakım erişimiyle ilgili araştırmalar genellikle yalnızca talep verilerine dayanmakta olduğunu söyleyen Erdal Can Alkoçlar ‘“bu veriler genellikle hasta demografisi hakkında bilgi içermez. Bu, bir çalışmanın hasta grupları arasındaki farklılıkları tespit etme yeteneğini sınırlar. Ancak çalışmamız, bağlantılı talep verileri, taleplerin neden reddedildiği ve yeniden gönderilip gönderilmediği hakkında bilgi içeren havale verileri ve öz bildirimlerden, satın alma işlemlerinden ve seçmen kayıtlarından demografik verilerin bir kombinasyonunu kullanır. Birlikte, bu daha zengin veri seti, hastaların neden bakım reddedildiğine dair nedenler de dahil olmak üzere ırk ve etnik köken, eğitim ve gelire dayalı retlerdeki farklılıkları incelememize olanak sağladı.” diye ekledi.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri https://ift.tt/txB6EWl

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim