Gülten Dayıoğlu’nun “Ece ile Yüce” Hikâyeleri 5 Kitapta Toplanıyor

Ece ile Yüce: Gülten Dayıoğlu Kitapları Yeniden Raflarda

Ece ile Yüce hikâyeleri beş farklı kitapta toplanıyor. Gülten Dayıoğlu’nun çocuklara yönelik eserleri, Yapı Kredi Yayınları imzasıyla raflara geliyor.

Her birimiz birer Potterhead olarak J.K. Rowling’in ne kadar önemli bir isim olduğunun farkındayız. İşte Gülten Dayıoğlu da Türk çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından biri. 1935 yılında Kütahya’da doğdu ve öğretmenlik yaptı. Yazarlık kariyerine, çocukların hayal dünyasına hitap eden eserlerle yoğunlaştı. Özellikle doğaya ve topluma dair eleştirileriyle tanınıyor.

Yazarın Ece ile Yüce serisi, çocuk edebiyatında önemli bir yer ediniyor. Seri, Ece adındaki küçük bir kızın yaşamını ve kardeşi Yüce ile olan ilişkisini ele alıyor. Kitaplarda Ece’nin günlük yaşamı, arkadaşlıkları ve ailesiyle olan ilişkileri üzerinden çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak temalar işleniyor . Ece’nin maceraları, okula başlama ve kıskançlık gibi konuları ele alarak çocukların duygusal gelişimlerine dokunuyor.

Ece ve Yüce’nin farklı maceralarına yer veren seri toplamda 20 kitaptan oluşuyordu. Şimdi ise Yapı Kredi Yayınları etiketiyle tüm hikâyeler toplamda 5 kitapta toplanıyor. Yazarın torunu gibi sevdiği komşu çocuğu Ece ve kardeşi Yüce’nin hikâyelerini anlattığı bu diziyi Mustafa Delioğlu resimliyor.

Ece ile Yüce – Gülten Dayıoğlu | Arka Kapak Tanıtımları

Ece ile Yüce 1 ve 2 - Gülten Dayıoğlu

Ece ile Yüce 1

Kitaplarıyla kaç kuşağı büyüten Gülten Dayıoğlu’nun Ece ile Yüce dizisinin Duvardaki Gölgeler – Yüce Kim Biliyor musun? – Ece Abla Oluyor – Anneler Çocuklarını Çok Sever hikâyelerini içeren ilk kitabı yeni okurlarıyla buluşuyor.

Ece ile Yüce 2

Kitaplarıyla kaç kuşağı büyüten Gülten Dayıoğlu’nun Ece ile Yüce dizisinin Kıskanç Bebekler – Ah Şu Televizyon – Ece Yazar Olmak İstiyor Annem Beni Sevmiyor mu? hikâyelerini içeren ikinci kitabı yeni okurlarıyla buluşuyor.

Ece ile Yüce 3, 4 ve 5 - Gülten Dayıoğlu

Ece ile Yüce 3

Kitaplarıyla kaç kuşağı büyüten Gülten Dayıoğlu’nun Ece ile Yüce dizisinin Minik Fide Çiçek Açtı – Ece’nin Kardeşi Doğdu – Ece’den Mektup Geldi – Ece’nin Turist Arkadaşları hikâyelerini içeren üçüncü kitabı yeni okurlarıyla buluşuyor.

Ece ile Yüce 4

Kitaplarıyla kaç kuşağı büyüten Gülten Dayıoğlu’nun Ece ile Yüce dizisinin Çok Gülünç Bir Şey Oldu – Ay Dede Kime Gülümsüyor? – Ece Kümese Girdi Bitlendi – Ece Okula Başladı hikâyelerini içeren dördüncü kitabı yeni okurlarıyla buluşuyor.

Ece ile Yüce 5

Kitaplarıyla kaç kuşağı büyüten Gülten Dayıoğlu’nun Ece ile Yüce dizisinin Ablalar Yaramazlık Yapar mı? – Ece Yüce’yle Nasıl Baş Edecek? – Ece’nin Çorapları Çok Gülünç – Yüce Nasıl Kanatlandı? hikâyelerini içeren beşinci kitabı yeni okurlarıyla buluşuyor.

Gülten Dayıoğlu’nun Ece ile Yüce hikâyelerini okumuş muydunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

The post Gülten Dayıoğlu’nun “Ece ile Yüce” Hikâyeleri 5 Kitapta Toplanıyor appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/BlhxOkN

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim