“Harry Potter” Filmleri Çin’de Yeniden Vizyona Giriyor

Harry Potter Filmleri Çin Vizyonu

Harry Potter filmleri tüm bölümleriyle Çin’de yeniden gösterime girmeye hazırlanıyor. Seri, 8 filmiyle Çin’de yüzlerce salonda izleyicilerin karşısına çıkacak.

Sevilen filmlerin yıldönümleri gibi özel dönemlerde tekrar vizyona girmek sık yapılan bir pazarlama tercihi. Ancak bazen, stüdyolar ortada somut bir sebep yokken ya da yalnızca yapımlarının küresel gişe hasılatını daha yukarı çekmek için böyle kararlar alabiliyor.

Haber Çin’den gelse de, gelişmenin Harry Potter adına da bir önemi bulunuyor. Çünkü serinin 8 filmi dünya çapında ilk defa “bu ölçekte ve bu kadar geniş bir coğrafyada” arka arkaya gösterime girmiş olacak.

Harry Potter Filmleri Çin’de Bir Kez Daha Sinema Salonlarında

Variety’nin haberine göre Warner Bros. Discovery 8 Harry Potter filmini de Çin’deki sinemalarda gösterime sokma kararı aldı. Filmler 295 şehirde yaklaşık 3.400 salonda izleyicilerin beğenisine sunulacak. Stüdyoya göre bu, “8 filmin tamamının herhangi bir bölgede ilk kez bu kadar geniş bir ölçekte arka arkaya gösterime girmesi” olacak.

Maraton 11 Ekim 2024 tarihinde, Çin’de sinema sezonunun en yoğun olduğu dönemlerden birinde başlayacak.

Harry Potter Filmleri Çin Sinema Salonları

Filmler 2D olarak ve CINITY/IMAX/Dolby Cinema da dahil olmak üzere çok sayıda farklı formatta izlenebilecek.

İşte tam program:

11 Ekim: Felsefe Taşı
18 Ekim: Sırlar Odası
25 Ekim: Azkaban Tutsağı
1 Kasım: Ateş Kadehi
8 Kasım: Zümrüdüanka Yoldaşlığı
15 Kasım: Melez Prens
22 Kasım: Ölüm Yadigarları: Bölüm 1
29 Kasım: Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

Büyücülük Dünyası’nın Çin’de Özel Bir Yeri Var

Harry Potter serisinin Çinli izleyicilerin kalbinde özel bir yeri var. Çünkü seri ülkede çok katlı sinema salonlarının yaygınlaşmaya başladığı dönemde gösterime girmişti. Yani Harry Potter filmleri pek çok Çinlinin rahat ve modern sinema salonu koşullarında izlediği ilk Batılı yapımlardı.

WBD yöneticisi Kurt Rieder, “Ancak Harry Potter filmlerini sinemada izleme şansına sahip olmayan koca bir nesil Çinli izleyici var,” diyerek yeni izleyicilere de açık olduklarını belirtti.

Harry Potter Filmleri Çin Vizyon

Batı merkezli sinema filmleri eskiden Çin gişelerini domine ediyordu. Ama bu yapımlar son yıllarda yerlerini Çinli filmlere bırakıyorlar. Dolayısıyla bu hamle aynı zamanda batıda üretilen filmlerinin Çin pazarında hâlâ ne kadar etkili olabileceğini görmek için de önemli bir test olabilir.

İlginizi Çekebilir: En Güncel Sinema Haberleri

İlginizi Çekebilir: Hogwarts’ta Hayatta Kalma Rehberi

Peki ya siz 8 filmi yeniden sinemada izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı aşağıda paylaşabilir, dünyanın dört bir yanından Harry Potter haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ayrıca Büyücülük Dünyası hakkında sohbet etmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: Winter is Coming

The post “Harry Potter” Filmleri Çin’de Yeniden Vizyona Giriyor appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/wyzZR12

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim