J.K. Rowling Türkiye’de

J.K. Rowling Türkiye'de

J.K. Rowling tatil için Türkiye’yi tercih etti. Harry Potter serisinin yaratıcısı ünlü yazar, 150 milyon dolar değerindeki lüks yatıyla Fethiye’de.

Son dönemlerde Hollywood’dan birçok oyuncunun tatil planı için Türkiye’yi tercih ettiğini biliyoruz. Şimdi ise gündeme gelen kişi bir aktör ya da aktris değil. Ancak en az Hollywood ünlüleri kadar etkili bir isim: J.K. Rowling.

Dünyaca ünlü İngiliz yazar J.K. Rowling, 150 milyon dolar (yaklaşık 5 milyar TL) değerindeki mega yatı Samsara ile Ege kıyılarında göz kamaştırıcı bir mavi yolculuğa çıktı. 88,5 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki lüks yat, Cuma günü Fethiye’ye demir attı. Samsara, hem etkileyici tasarımı hem de sunduğu olanaklarla büyük ilgi topladı.

Ünlü tasarımcı Espen Oeino tarafından tasarlanan Samsara, ilk kez 2015 yılında “Infinity” (Sonsuzluk) adıyla suya indirilmişti. İç tasarımı ise Sinot Exclusive Yacht Design ve David Kleinberg Design Associates imzasını taşıyor. Yatın en dikkat çekici özellikleri arasında 5 metrelik dairesel yüzme havuzu, son teknoloji sinema salonu ve özel plaj kulübü bulunuyor. 12 misafir ağırlama kapasitesine sahip olan Samsara’da, 26 kişilik bir mürettebat hizmet veriyor.

J.K. Rowling Türkiye Samsara

Sihirli Bir Yolculuk: J.K. Rowling’in Deniz Tutkusu ve Harry Potter Dünyası

Harry Potter serisi çoğu Potterhead’in bildiği üzere dünya çapında 500 milyondan fazla satarak edebiyat dünyasında bir fenomen haline geldi ve sekiz filme uyarlandı. Harry Potter ve Felsefe Taşı ile başlayan seri sağ kalan çocuk ve arkadaşlarının maceralarını anlatırken, aynı zamanda dostluk, cesaret ve sevginin gücünü de vurguluyordu. Rowling’in yarattığı Büyücülük Dünyası, şimdi yazarın lüks yatında adeta can buluyor gibi.

Fethiye’de yakıt ikmali yapan Samsara, daha sonra Göcek’e döndü. Yerli ve yabancı tatilciler gün boyu bu görkemli yatın fotoğraflarını çekti. Rowling’in yatta olup olmadığı henüz netlik kazanmasa da, yazarın lüks seyahati hayranları arasında büyük merak uyandırdı.

J.K. Rowling Yatı Türkiye

J.K. Rowling Harry Potter serisinin yanı sıra, Robert Galbraith takma adıyla yazdığı polisiye romanlarıyla da tanınıyor. Ayrıca Boş Koltuk gibi yetişkinlere yönelik eserler de kaleme aldı. Yazarlığının yanı sıra sosyal ve politik görüşleriyle de dikkat çeken Rowling, kadın hakları ve ifade özgürlüğü konularında cesur açıklamalarıyla toplumda tartışmalar yarattı.

J.K. Rowling’in tatil için Türkiye’yi tercih etmesi hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşleriniz aşağıda paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Ayrıca Harry Potter hakkında sohbet etmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: DHA

The post J.K. Rowling Türkiye’de appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/xM7wL51

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim