Luna Lovegood Rolünü Evanna Lynch’e Kaptıran Saoirse Ronan, İçinde Kalan Ukteyi Paylaştı

Saoirse Ronan, Harry Potter'da Yer Alamadığı için Üzgün

Ünlü oyuncu Saoirse Ronan, Harry Potter filmlerinde Luna Lovegood rolünü Evanna Lynch’a kaybettiği için hâlâ üzgün olduğunu dile getirdi.

Saoirse Ronan, Harry Potter filmlerinde yer alamadığı için bugün bile üzgün olmaya devam ettiğini söyledi. 30 yaşındaki İrlandalı aktris, o dönemde Luna Lovegood için seçmelere katılmış, ancak rolü kapan Evanna Lynch olmuştu.

Dört kez Oscar’a aday gösterilen başarılı oyuncu Saoirse Ronan, Jimmy Kimmel Live programında yaptığı açıklamalarla Harry Potter hayranlarını şaşırttı. Ronan, kariyerindeki en büyük pişmanlıklarından birinin Harry Potter serisinde Luna Lovegood karakterini canlandıramaması olduğunu ifade etti.

“Bazı rolleri kaçırırsınız ve film vizyona girdiğinde ’Ah, bu benim hatam oldu’ diye düşünürsünüz. Ama yıllar boyunca aklımda kalan bir rol var – hayır demedim, sadece rolü alamadım. Yine kaybettim. Bu benim için tekrarlanan bir tema gibi.”

Ronan, Luna Lovegood karakteri için seçmelere katıldığını ancak o dönemde çok genç olduğu için rolü alamayacağını bildiğini söyledi.

“Harry Potter’da Luna Lovegood için seçmelere katıldım çünkü İrlandalı bir karakterdi. İrlanda’nın yarısı gibi herkesi seçmelere çağırdılar. Çok genç olduğum için alamayacağımı biliyordum ama Harry Potter’da olacak bir sahneyi okuma şansı yakaladım ve bu şimdiye kadar yaşadığım en havalı şeydi.”

Saoirse Ronan Harry Potter

Saoirse Ronan, “Harry Potter” Filmlerinde Yer Alamasa da Kariyeri Oldukça İyi İlerledi

Luna Lovegood karakteri Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminden itibaren Evanna Lynch tarafından canlandırıldı. J.K. Rowling’in kitaplarında Luna ilk olarak 14 yaşında tanıtılmıştı ve Lynch, 2003 yılında çekilen fantastik film sırasında yaklaşık 12 yaşındaydı. O dönemde Ronan ise sadece 9 yaşındaydı.

Ronan’ın Harry Potter serisinde yer alamamasına rağmen kariyeri aynı yıl Kefaret (Atonement) filmiyle hızlı bir yükselişe geçti. Henüz 12 yaşındayken filmde rol alan Ronan, performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandı.

Başarılı oyuncu Luna Lovegood rolünü kaçırmasına rağmen, kariyerinde birçok önemli projeye imza attı. Lady Bird, Büyük Budapeşte Oteli ve Küçük Kadınlar gibi beğenilen filmlerde rol aldı ve eleştirmenlerden ve seyircilerden büyük övgü topladı.

Saoirse Ronan Jimmy Kimmel Live

Şu anda yeni filmi The Outrun ile tekrar Oscar konuşmalarının merkezinde yer alan Ronan, Amy Liptrot’un aynı adlı anı kitabından uyarlanan filmde alkol bağımlılığından kurtulmaya çalışan ve Londra’dan İskoçya’nın ücra Orkney Adaları’na taşınan bir kadının hikâyesini anlatıyor.

Ronan ayrıca sık sık birlikte çalıştığı yönetmen Greta Gerwig’in Barbie filminde Kate McKinnon ile birlikte “Tuhaf Barbie” rolünü canlandıracakken, The Outrun filmiyle çakışan program nedeniyle bu projede yer alamadığını da sözlerine ekledi.

Söz konusu videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz 👇

Evanna Lynch yerine Saoirse Ronan’ın Luna Lovegood rolünde yer almasını ister miydiniz? Cevaplarınızı aşağıda yer alan yorumlar bölümünde yazabilir, dahası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Büyücülük Dünyası temalı bir foruma deneyimi yaşamak isterseniz buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!

Kaynak: Deadline

The post Luna Lovegood Rolünü Evanna Lynch’e Kaptıran Saoirse Ronan, İçinde Kalan Ukteyi Paylaştı appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/BcGty59

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim