“Mini Bilim” Serisinin Yazarından Yeni Kitap: “Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir?”

Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? Türkçe Raflarında

Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? raflardaki yerini alıyor. Laura Ertimo imzalı kitap Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Fin yazar Laura Ertimo’nun kaleme aldığı Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir?, Türkçedeki yerini alıyor. Eser, çocuklara çağımızın en önemli olgularından birini eğlenceli görseller eşliğinde anlatıyor.

Harry Potter dünyasında robotların yeri olsaydı, muhtemelen buna en çok sevinecek isim Arthur Weasley olurdu. Muggle’ların böyle “büyüleyici” aletler yapabilmesi onun için asla anlaşılamayacak bir şey olurdu. Ancak J.K. Rowling, bu seriyi kaleme aldığı dönemde robotlarla ve özellikle de yapay zekâyla ilgili bugünkü kadar bir ilgi yoktu. Ancak filmlerin çekildiği sırada ekip, robotlardan çokça yararlandı ve ortaya oldukça büyülü şeyler koydular.

İşte ülkemizde daha çok Mini Bilim kitaplarıyla tanınan Laura Ertimo, Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? kitabında Aapo Ravantti’nin çizimleriyle robotlarla ilgili en merak edilen sorulara yanıt veriyor.

Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? – Laura Ertimo  | Arka Kapak Tanıtımı

Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? - Laura Ertimo 

Robot deyince aklınıza ne geliyor?
Robotlar düşünebilir mi?Ü
Robotların duyguları var mıdır?

Laura Ertimo Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? adlı kitabında günümüzde neredeyse her yerde karşılaştığımız, insanların çalılşkan yardımcıları robotlarla iIgili merak uyandıran pek çok bilgi veriyor.

Toplamda 64 sayfadan oluşan ve 8-12 yaş arası çocuklara uygun olarak hazırlanan eser, Eylül 2024 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı. Eserden tadımlık ön okuma için buraya tıklayabilirsiniz.

Laura Ertimo’nun Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir? kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Harry Potter temalı bir forum arayışındaysanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz!


Fantastik Canavarlar’ı Google Haberler, Facebook, X ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

The post “Mini Bilim” Serisinin Yazarından Yeni Kitap: “Bilgi Parçacıkları – Robot Nedir?” appeared first on Fantastik Canavarlar.



Fantastik Canavarlar
https://ift.tt/YfGQMHK

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim